Скандал у Дніпрі: Корбана не пустять додому?

В Україні активно обговорюють чутки про позбавлення громадянства олігарха Ігоря Коломойського, його партнера Боголюбова, голови штабу оборони Дніпра Геннадія Корбана, нардепів Вадима Рабіновича та Ігоря Васильковського. Подробиці повідомляє видання https://strana.best/.
На думку головного редактора “Цензора” Юрія Бутусова, інформацію про “таємний указ” Зеленського поширює Офіс президента. І головним її адресатом є Корбан, який має сьогодні повернутися з Європи, де він навідувався до родини.
“Президент Зеленський та голова офісу Єрмак вважають, що саме Корбан відповідальний за заяву конгресвумен США Вікторії Спартц, де вона вимагала відставки Єрмака через зв’язки з Російською Федерацією, і за провал підготовки України до війни та сприяння агресору”, – написав Бутусов у Facebook .
Нагадаємо, що в Офісі президента вже були заяви про те, що до історії зі Спартц причетний мер Дніпра Борис Філатов. Про це заявляв радник Єрмака Олексій Арестович. Філатов після цього підтвердив, що дружить із Вікторією Спартц – і що тепер за цю дружбу йому загрожують кримінальні справи.
При цьому мер не підтверджував, що він якимось чином вплинув на позицію конгресвуман з приводу Єрмака.
“Анонс указу можна сприйняти як загрозу, щоб Корбан, друг Філатова, не повертався до України та добровільно залишився за кордоном. І тоді слідів таємного указу може не залишитися”, – припустив Бутусов.
За його словами, сьогодні вирішиться, чи Корбан повертатиметься в Україну через “відкриті загрози і можливі проблеми”.
Також ширяться чутки про те, що Зеленський нібито дав вказівку не допускати Корбана на його робоче місце у штабі тероборони Дніпра. Про це заявив політтехнолог Дмитро Касьянов.
Офіційно жодних коментарів від Банкової щодо цього не звучало.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *