«Збройовий» скандал, політик із Кам’янського та олігарх із Дніпра

Європейське поліцейське управління (Європол) має дані про контрабанду зброї з України. Про це заявив представник Європолу Яп Оп Ген Оорт, повідомляє Spiegel, пише видання https://www.unian.net/.
За його словами, було зафіксовано випадки торгівлі на чорному ринку вогнепальною зброєю та товарами військового призначення.
Також, за його словами, розслідувачі з країн Євросоюзу виявили “ознаки торгівлі важким військовим озброєнням”, не уточнивши, про яку саме зброю йдеться.
“Є ризик, що зброя потрапить до рук організованих злочинців чи терористів”, – сказав речник.
За його словами, було відмічено, що з України виїжджали особи з вогнепальною зброєю. Існує також занепокоєння, що зброя та боєприпаси зберігаються вздовж кордону для контрабанди до Євросоюзу.
Раніше про занепокоєння Європолу повідомив німецький мовник SWR. Канал процитував конфіденційний лист, що, за даними розслідувачів, “злочинні мережі активні в регіоні та здійснюють або планують контрабанду значної кількості вогнепальної зброї та боєприпасів, у тому числі військової зброї”.
Цю скандальну інформацію прокоментував екс-нардеп із Кам’янського Віталій Купрій.
«Якщо виявитись, що люди Зеленського торгували оружням, яке нам давали союзники і це призведе до зменшення її постачання, то ви зрозумієте хто винний у призначені Єрмака, Резнікова та інших», – зазначає Купрій.
І ось що цікаво. Ця скандальна інформація виринала в Україні і раніше, але від неї просто відмахувалися, називаючи російським фейком. Тепер її опублікували засоби масової інформації, близькі до дніпровського олігарха Ігоря Коломойського – УНІАН і ТСН. Що за цим може стояти, поки що не відомо.
Не виключено, що Коломойський вирішив у такий спосіб допомогти президенту Зеленському, з яким у нього, судячи з деяких фактів, добрі стосунки у протистоянні з військовими, адже є чутки, що стосунки у президента з Генштабом не зовсім гладкі. Тепер якщо скандал «розкрутиться», то в незаконній торгівлі можна буде звинуватити військових, що на руку Зеленському.
Або відносини Коломойський-Зеленський дали серйозну тріщину після інформації про те, що президент хоче позбавити олігарха українського громадянства, і Коломойський через свої ЗМІ зробив «попереджувальний залп» на випадок розв’язання інформаційної війни проти свого нещодавнього партнера з «95-го кварталу».
У будь-якому випадку, інформація для України дуже погана.
До речі, на Купрія за його посаду про скандал зброї серйозно «наїхали» в соцмережах.
«Провокатор!
Купрій-колаборант,на кого чи проти кого ти працюєш?
Ця вся х..йня поститься і робиться одним із керівників європолу за гроші кацапів, аби зменшити постачання нам зброї від західних партнерів. Невже не розумієте???
Купрій, ти краще про потрухи напиши, як він зброю продавав Росії?

Купрія-на віллі.провокатор орків

У нас бляха з’явився (Купрій) свій “зливний бачок”,як у мордорі

Купрій працює на ворога не криючись
Нема ворога гірше, ніж такі патріоти, як ти, купрій. Чому ти досі на волі?
Купрій реально з фсб. Це вже розслідувано та підтверджено, що фейк ФСБ
Пане Купрій Ви не шановний,а ПРОВОКАТОР…. На кого ПРАЦЮЄТЕ?

Думаю, пане Купрій, вами повинні зайнятися відповідні органи, бо те що ви пишете, не маючи доказів, тяне на статтю.
Чому Купрія за його пости, за сраку ніхто не візьме?», – ось лише деякі коментарі, адресовані Купрію. Причому найжорсткіші з матами ми не публікували. Погодьтеся, аж надто завзято Купрія полили брудом, діяли, як за командою. Чи справді за командою?

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *