У музеї Кам’янського відбувся показ фільму «Король Данило», в якому знімались наші земляки

Один наш земляк зіграв одну з головних ролей, а другий був задіяний як каскадер та постановник трюків.

22 липня у музеї Кам’янського відбувся показ історичного пригодницького фільму «Король Данило». Незважаючи на те, що історія, розказана у картині, відбувалася вісім століть тому, проте вона особливо актуальна у наші складні часи, бо у фільмі показано, як боролися наші предки з монгольською навалою та зрадниками з числа власних бояр. Сценарій фільму засновано на працях львівського історика Леонтія Войтовича, а його головним героєм є відома історична постать — князь Данило Галицький. Саме він наважився кинути виклик самому Великому ханові Батию, чим заслужив повагу останнього. Незважаючи на зраду  власних бояр та оточуючих, князь Данило зумів одержати перемогу на полі бою і на дипломатичному фронті. Він стає королем і об’єднує під своїм началом всі землі Галицько-Волинської Русі.
Цікаво, що одну з ролей у цьому фільмі зіграв відомий актор Дмитро Усов, який народився і виріс у Кам’янському. Ще один наш земляк, Геннадій Крутько був одним з постановників батальних сцен та сам виконав багато трюків у картині. Також для зйомок деяких трюкових сцен він залучив кількох своїх учнів.
За словами директора музею Наталії Миколаївни Буланової, показ фільму присвячений  до Дня Української Державності, який вперше ми будемо відзначати 28 липня 2022 року. Також Наталія Миколаївна зазначила, що в найближчий час планується ще один показ фільму, на який будуть запрошені Дмитро Усов та Геннадій Крутько, які розкажуть глядачам, як знімалася ця картина і чим їм запам’яталась робота в ній. Тож слідкуйте за анонсами на нашому сайті.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *