Чіп і Дейл з Кам’янського

Отже, те, чого в Кам’янському чекали більше тижня, відбулося – ДПЕК «Дніпроблененрго» вчора, 23 травня, приблизно о 16 годині підключила до подачі електроенергії будівлю ДЮСШ №2, що на лівому березі.
Нагадаємо, відключення сталося 12 липня увечері, причому без письмового повідомлення. Причина – борги, а борги виникли через те, що Держказначейство України заблокувало платежі міського бюджету, зокрема й на адресу енергетиків. 11 днів без світла були не лише спортшкола, а й ЦНАП, паспортна служба та медпункт, але ні енергетикам, ні Держказні до цього не було жодної справи.
Але тепер начебто всі неприємності позаду, можна сміливо кричати – нехай буде світло! Ось тільки в цій історії є одна неприємна, скажімо так, заковика. Як розповів керівник Управління молоді та спорту міськради Едуард Коряк, за підключення електрики енергетики запросили чималу суму – 9,5 тисячі гривень. Гроші було проплачено у четвер, тоді ж, у четвер, в «Електромережах» пообіцяли відновити енергопостачання. Потім запевняли, що зроблять це у п’ятницю протягом дня, а спромоглися лише у суботу ввечері. Вражаюча оперативність, чи не так?
А взагалі, у енергетиків непоганий спосіб заробітку ні на чому – спочатку «відрубати» електрику, а потім за підключення здерти з клієнта чималу суму. Згадується старий радянський анекдот – вулицею йде балбес-підліток з рогаткою і гатить по вікнах, а через 10-15 хвилин з’являється його тато з візком зі склом і пропонує людям купити «занедорого» шибку. Подібний сюжет є навіть у фільмі безсмертного Чарлі Чапліна.
Або є новий анекдот початку 90-х років, з’явився він після того, як на наші екрани вийшов диснеївський мультик «Чіп і Дейл поспішають на допомогу». По вулиці йдуть Чіп і Дейл і безкоштовно роздають гарячі хот-доги, в які щедро налиті гірчиця, соус чилі та насипаний гіркий перець. А слідом йде Гайка з великою баклажкою простої води і пропонує людям вгамувати спрагу і ліквідувати гіркоту в роті, причому склянку води вона продає по 10 доларів. Ці два анекдоти поєднують один сенс – вульгарні люди спочатку створюють проблеми, а потім за певні гроші готові її вирішувати. Ну точнісінько, як наші енергетики…
Сьогодні у нас вийшло, що ми вже вдруге поспіль згадуємо про героїв мультиків: у статті про газовиків говорили про Фунтика і тітоньку Беладонну, у статті про енергетики – про Чіпа, Дейла та Гайка. Справді, а що вдієш, якщо в нашому сьогоднішньому житті відбуваються абсурдні історії, які хіба що в мультиках бувають…

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *