У Кам’янському скандал всеукраїнського масштабу

Поки вся Україна обговорює галас у Дніпрі з позбавленням громадянства Ігоря Коломойського та Геннадія Корбана, зовсім поряд, у Кам’янському, спалахує не менш гучний скандал.
Йдеться про раптове звільнення керівника поліції Кам’янського району Сергія Лукашова (на фото згори). Це звільнення породило багато чуток і домислів, і вчора ввечері сам Лукашов пояснив те, що відбувається, а заразом і вказав, як наскрізь прогнила правоохоронна система в Дніпропетровській області, що стало особливо видно під час війни.

«Відповідаючи на безліч запитань, щодо подробиць мого звільнення.
З початку військової агресіїРФ я на своїй сторінці в ФБ,на відміну від іншіх високопосадовців НПУ постійно розповідав про роботу Кам‘янського РУП в умовах військового стану,намагаючись всіляко морально підтримувати особовий склад поліції і цивільних мешканців Кам‘янського району. Також я розповідав про приклади героїзму і відваги ,проявлені під час захисту територіальної цілостності нашої країни людьми ,яких як особисто знаю. Не забував і про боягузів і зрадників ,з якими я також особисто був знайом в тому числі і правоохоронців.
З початку війни я побачив неймовірний порив саморганізації серед мешканців міста і району для захисту України від ворога .На наших очах писалася Нова історія України і я намагався зробити все можливе,щоб поліція в ній зайняла гідне місце.Щоб поліціянтам не соромно було дивитись в очі мешканцям міста.І ми всі разом були готові дати гідну відсіч ворогу.
Для оборони міста плідно працювали всі: влада ,ТРО,СбУ поліція,підприємці ,волонтери і багато багато простих містян.
Але були і зрадники. З міста повтікали майже всі прокурори разом з керівником прокуратури Сергієм Кузьменко. І жодного з них на робочому місці в найбуремніші часи лютого – березня не було майже місяць. Поліція плідно працювала,розпочинала кримінальні провадження,вилучала зброю,наркотики, затримувала злочинців, але потім вимушена була їх відпускати. (Як всім відомо ,без згоди прокурора, суди не розглянуть клопотання слідчого про арешт злочинця. Суди також працювали). Перелякані прокурори працювали дистанційно,штурмуючи західні кордони нашої держави і пропонували слідчим поліції за них ставити підписи в процесуальних документах, отримуючи від держави чималі гроші. Результатом ставало те, що жуликів ,яких поліцейські відпускали, потерпіли в’язали до «стовпів ганьби».  Правоохоронна система в повну силу не працювала. Вони «допрацювалися» до того ,що обурені громадяни намалювали на приміщенні прокуратури образливі надписи і запропонували зрадникам їхати до Москви. До поліції прокурори навіть с заявою не звернулися за цим фактом,бо нікому було. Так тиждень ці надписи на їх будівлі і підкреслювали «відношення» до прокуратури містян.

зрада
В Дніпровській обласній прокуратурі до цієї ситуації також нікому не було діла, бо вони мабуть також були у «Мукачівському котлі»
Керівництво Дніпропетровського ГУНП на цей безлад, не зважаючи на мої доповіді, не звертало уваги. Працівники поліції вимушені були поскаржитися на цю ситуацію в Офіс Генерального прокурора і прокурори миттєво повиходили на роботу і почали ображати та цькувати поліцейських. Приїхала перевірка, правда не до місцевої прокуратури, а в Кам‘янське РУП і 45 поліцейських-скаржників отримали дісціплінарні стягнення від генерала. Керівник ГУНП Анатолій Щадило запропонував мені вибачитись (за що?) і «знайти комунікацію з місцевим прокурором Кузьменком, бо він кум прокурора Дніпропетровської області Сергія Біжка». Я цього не збирався робити, про що йому і доповів. Анатолій Антонович не розуміє, що я на відміну від нього, не можу комуніциювати з особами, які зрадили народ України і повтікали з міста в якому, дякуючи ЗСУ не розірвався жоден снаряд. У мене присутні загально моральні життеві принципи, і які я ні в якому разі не зміню. Я розумію, що у пана генерала дуже добре з «комунікацією»з багатьма поважними і потужними діячами і він готовий на догоду їм, по команді розтоптати і звільнити будь-якого свого підлеглого . (Що було багато разів і за це буде окремий пост). Апогеєм цієї історії був приїзд до м.Дніпра Голови Національної поліції Ігоря Клименко, який довів особовому складу кадрове рішення начальника ГУНП відносно мене. Мабудь у пана генерала, як завжди ,забракло сміливості сказати мені це самому і він підтягнув важку артилерію .
Фінал: Дякуючи «принциповій позиції» керівництва ГУНП, Зрадники прокурори і далі нормально працюють, безліч незаконно покараних скаржників поліцейських, я -пенсіонер, якому не соромно перед громадянами за свої вчинки.
Нажаль в Дніпропетровській області не працює основний меседж закону України «Про національну поліцію», що робота керівника поліції оцінюється за рівнем довіри населення до поліції. Тут щоб бути успішним керівником потрібно мати впливового кума, дядька або батька і роби що завгодно, в тебе вже є індульгенція. Але прості поліцейські все це бачать і такими, як до війни вони вже не будуть.
Президент України Володимир Зеленьський, якого я дуже поважаю за його сміливість і патриотізм, декілька днів тому звільнив саме за це Генерального прокурора Украіїни та керівника Служби Безпеки Украіїни.Але у керівників областної поліції та прокуратури інша від Президента думка.
Прошу колег поліцейських репостом підтримати цей допис,бо і надалі в правоохоронній системі будуть працювати зрадники та комунікатори пристосуванці», – пише Лукашов у своєму фейсбуці.

Отже, свій хід, і до того ж дуже потужний, Лукашов зробив. Цікаво, яку дадуть відповідь в обласній поліції та прокуратурі? І чи скаже своє слово новий керівник СБУ Дніпропетровщини та новий в.о. Генпрокурора України?

 

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *