Рецепт дня: баклажани в аджиці на зиму

Сезон баклажанів у розпалі, тому запасаємося рецептами смачненького на зиму. Гостренькі овочі в аджиці точно вас порадують в холодну пору року.

Рецептом поділилася відома українська кулінарка-блогерка Лілія Цвіт.

«Баклажани по цьому рецепту виходять дуже смачні, не розварені, але м’якенькі і соковиті. Аджика з перцю дуже пахуча, а гостроту в цьому рецепті можна «регулювати» на свій смак», — розповідає Лілія.

Інгредієнти на 10 банок по 0,5 л:

  • Баклажани — 4 кг
  • Перець чилі — 2-4 шт. (за смаком)
  • Часник — 200 г
  • Олія — 0,5 склянки
  • Оцет — 0,5 склянки
  • Сіль — 2-3 ст. л.
  • Цукор — 1 склянка

Покрокове приготування

  1. Перець і часник почистіть. Баклажани поріжте крупно — на 8 частин.
  2. Змеліть болгарський перець, чилі та часник в блендері, щоб утворилася паста.
  3. Перекладіть масу в каструлю, додайте олію, оцет, цукор, сіль.
  4. Проваріть баклажани в кип’ятку протягом п’яти хвилин.
  5. Перекладіть шматочки баклажанів в банки, залийте аджикою.
  6. Прикрийте кришкою й простерилізуйте банки протягом 20 хвилин.
  7. Закрутіть, переверніть банки, поки охолонуть.

Смачного!

Вам буде цікаво

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *