Сезон баклажанів у розпалі, тому запасаємося рецептами смачненького на зиму. Гостренькі овочі в аджиці точно вас порадують в холодну пору року.
Рецептом поділилася відома українська кулінарка-блогерка Лілія Цвіт.
«Баклажани по цьому рецепту виходять дуже смачні, не розварені, але м’якенькі і соковиті. Аджика з перцю дуже пахуча, а гостроту в цьому рецепті можна «регулювати» на свій смак», — розповідає Лілія.
Інгредієнти на 10 банок по 0,5 л:
- Баклажани — 4 кг
- Перець чилі — 2-4 шт. (за смаком)
- Часник — 200 г
- Олія — 0,5 склянки
- Оцет — 0,5 склянки
- Сіль — 2-3 ст. л.
- Цукор — 1 склянка
Покрокове приготування
- Перець і часник почистіть. Баклажани поріжте крупно — на 8 частин.
- Змеліть болгарський перець, чилі та часник в блендері, щоб утворилася паста.
- Перекладіть масу в каструлю, додайте олію, оцет, цукор, сіль.
- Проваріть баклажани в кип’ятку протягом п’яти хвилин.
- Перекладіть шматочки баклажанів в банки, залийте аджикою.
- Прикрийте кришкою й простерилізуйте банки протягом 20 хвилин.
- Закрутіть, переверніть банки, поки охолонуть.
Смачного!