Тиждень у Кам’янському: пожежі на Глаголєва та Ніколенка

Про це повідомляється у звіті ДСНС у Кам’янському за минулий тиждень.

«За минулий тиждень пожежно-рятувальні підрозділи Кам’янського району здійснили 33 оперативно-рятувальних виїздів, з них: 18 разів на пожежі, з яких 2 рази в інший район виїзду, 8 разів на допомогу населенню та екстреним службам, на підгоряння їжі 4 рази, 2 рази інформація не підтвердилась та 1 раз на хибне спрацювання АПС. Загалом за минулий тиждень врятовано 5 осіб і 1 тварину, загиблих не було постраждалих в наслідок надзвичайних ситуацій 4 осіб.
Серед основних надзвичайних ситуацій, які трапились на території міста Кам’янське.

18 липня близько опівночі надійшло повідомлення про пожежу в житловому будинку по вулиці Генерала Глаголєва. На місце події негайно було направлено чергові караули 7 та 9 ДПРЧ 1 ДПРЗ. По прибуттю на місце події першого відділення було встановлено, що в кімнаті однієї з квартир на першому поверсі житлового будинку горить домашнє майно. Також стало відомо, що в квартирі можуть знаходитись люди. В складі двох ланок ГДЗС рятувальники увійшли до квартири та врятували дві особи – жінку 1998 р.н. та чоловіка 2000 р.н. За допомогою подачі двох стволів “Protek” о 00 год. 37 хв. дана пожежа була ліквідована. В результаті неї вогнем знищено домашнє майно на площі 20 м². Загалом було залучено 3 одиниці техніки та 13 чол. о/с. Причину пожежі встановлюються слідчі національної поліції.

Схожий випадок трапився і 22 липня по вулиці Ніколенко близько шостої години ранку. На місце події було направлено два відділення 7 ДПРЧ 1 ДПРЗ. По прибуттю першого відділення та після проведення розвідки було встановлено, що в одній із квартир на першому поверсі житлового будинку горить домашнє майно на площі 35 м2. За допомогою подачі двох стволів “Protek” від автоцистерни та в складі двох ланок ГДЗС о 06 год. 26 хв. дана пожежа була ліквідована. В результаті неї вогнем знищено домашнє майно на площі 35 м². Загалом було залучено 3 одиниці техніки та 14 чол. о/с. Причину пожежі встановлюються слідчі національної поліції. Загиблих та травмованих не було.

Рятувальники Кам’янського районного управління Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області вкотре звертаються до громадян з проханням дотримуватися простих правил пожежної безпеки в побуті.

Будьте обачні та обережні! Адже пожежі в побуті виникають значно частіше чим наприклад на підприємствах чи виробництвах. Сумлінно ставтеся до дотримання правил безпеки: не залишайте без нагляду ввімкнені електричні та електронагрівальні прилади, не перенавантажуйте електричну мережі аби не сталося короткого замикання, не дозволяйте маленьким дітям самостійно користуватися електричним та газовим обладнанням», – йдеться у звіті.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *