Рецепт дня: лимонад з базиліком, лимоном та апельсином

Незалежно від того, дорослий ви чи дитина, одне можна сказати точно: лимонади люблять усі. А літо – найбільш сприятливий час, аби втамувати спрагу цим смачним напоєм. Саме тому маємо для вас рецепти лимонадів із різними смаками трав, ягід та фруктів. Сьогодні ж будемо готувати домашній лимонад з апельсином, лимоном та базиліком.

ЩО ТРЕБА ЗНАТИ ПРО ЛИМОНАД З АПЕЛЬСИНОМ ТА ЛИМОНОМ

Аби ваш апельсиновий лимонад з лимоном та базиліком вдався якнайкраще, потрібно дотримуватися деяких правил. По-перше, беріть для приготування стиглі цитрусові. Але при цьому вони не мають бути м’якими чи із пошкодженою шкіркою. По-друге, дуже важливо якомога ретельніше помити апельсин та лимон перед початком приготування, адже для сиропу ми будемо використовувати й шкірку, так лимонад буде більш насиченим на смак та ароматнішим. По-третє, для приготування сиропу ми беремо звичайну чисту воду. А от коли ви вже будете розводити сироп, можна використовувати як звичайну, так і газовану столову воду. Обирайте, як вам більше до вподоби та смакуйте!

ЯК ПРИГОТУВАТИ ЛИМОНАД З АПЕЛЬСИНОМ ТА БАЗИЛІКОМ

ІНГРЕДІЄНТИ

1 лимон

1 апельсин

5 гілочок базиліку

ЛИМОНАД З БАЗИЛІКОМ, ЛИМОНОМ ТА АПЕЛЬСИНОМ: ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

 КРОК 1

Ретельно помийте лимон та апельсин. Розріжте цитрусові навпіл та по половині лимона й апельсина поки відкладіть. Інші дві половини разом зі шкіркою наріжте довільними шматочками та викладіть у чашу блендера. Перебийте до стану пюре.

 КРОК 2

Перекладіть перебиті цитрусові у каструлю та долийте 500 мл води. Всипте 200 г цукру або таку ж кількість меду, перемішайте та доведіть на середньому вогні до кипіння.

 КРОК 3

Дайте сиропу прокипіти 5 хвилин, тоді зніміть з вогню і дайте охолонути. Коли сироп буде вже не дуже гарячий, накрийте кришкою та дайте настоятися 2 години.

КРОК 4

Коли мине час, процідіть суміш через сито з дрібними отворами або через кілька шарів марлі, ретельно відіжміть залишки. Долийте до сиропу ще 1,5 л води, що залишилася.

КРОК 5

Половинки цитрусових, які ми відклали на початку, наріжте кружальцями та додайте до лимонаду. Помийте 5 гілочок базиліку та відділіть листочки.

 КРОК 6

Подавайте цитрусовий лимонад разом із листочками базиліку та льодом, якщо хочете отримати більш холодний напій.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *