Подробиці смерті 6-річного хлопчика з Дніпропетровщини, якого шукали 2 тижні

На Дніпропетровщині у полі ріпаку комбайнер, який виконував польові роботи, натрапив на тіло дитини. Виявилося, що це — зниклий 2 тижні тому у Царичанському районі Василь Підкуйко. Дитина була без одягу.

Про подробиці цієї справи йдеться у матеріалі OBOZREVATEL.

Шукали два тижні

7 липня у селі Проточі Царичанського району Дніпропетровської області зник 6-річний хлопчик. Дитина вийшла з дому і не повернулася. Батьки відсутності дитини одразу не помітили, тож кинулися шукати сина лише ввечері.

За словами місцевих, родина Василя не зовсім благополучна, а батьки часто зловживають алкоголем. Пошуки зниклого Василя Підкуйка тривали протягом двох тижнів. У них брали участь правоохоронці, рятувальники, кінологи, активісти, місцеві.

Пошуковики обстежили та перевірили місцеві колодязі, ями та акваторії річки. Також вони оглянули нежитлові приміщення села, поля та лісосмуги, які мають транспортне сполучення з іншими селами. Правоохоронці вели пошук зниклого хлопчика за допомогою тепловізора та квадракоптера, але все було безрезультатно – дитину знайти не змогли, тому пошуки продовжувалися.

Тіло хлопчика випадково виявили на ріпаковому полі 20 липня під час косіння. Він був без одягу, а поряд лежала футболка, у якій він пішов з дому. На місце одразу прибули правоохоронці.

“Наскільки я знаю, того дня батьки пиячили, потім билися, батько бив мати. Викликали поліцію. Коли правоохоронці приїхали, дитина була вдома. Одна з бодікамер поліцейського зафіксувала хлопчика. Він був у довгій сірій футболці. Потім він зник”, – розповідає. керівник ГО “ПО Ангел” Микола Полянський.

Чоловік додає, що дитина мала проблеми з розвитком. Хлопчик мав розлад аутистичного спектру і він погано розмовляв. Вася не любив одяг, тому часто просто скидав його з себе і ходив просто у довгій футболці. Під час пошуку дитини з’являлись різні версії. Хтось заявив, що бачив хлопчика десь на дорозі. Людину навіть перевірили на поліграфі, але інформація не підтвердилась.

“Кажуть, що в перші дні батько дитини казав, що це вони її вбили. Чи так, не знаю, йде слідство”, – каже Микола Полянський. Чекають на результати експертизи.

Що стало причиною смерті дитини, поки що невідомо. Припускають, що дитина не змогла вибратися з ріпаку, бо фактично не розмовляла, а отже, покликати на допомогу не могла. У поліції кажуть, що поки що йде слідство і висновки робити зарано.

“Розтин провели, але жодних висновків нам поки що не дали. Ще буде проходити експертиза, тільки пізніше стануть відомі причини смерті. Зовні ознак насильницької смерті немає, але висновки все одно мають зробити експерти”, – сказала речник поліції Дніпропетровської області Ганна Старчевська.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *