Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Пиріг з вишнями та горіхами

Ви точно закохаєтесь у цей пиріг, бо перед ним неможливо встояти. Недарма це один з улюблених рецептів нашої команди, який ми готуємо з року в рік, і він зовсім не набридає.

ДЕКІЛЬКА КОРИСНИХ ПОРАД ЩОДО ПРИГОТУВАННЯ ПИРОГА З ВИШНЯМИ ТА ГОРІХАМИ

Для приготування цього пирога обирайте великі стиглі вишні. Якщо використовуєте заморожені ягоди, можете покласти їх до тіста не до кінця розмороженими — вони все рівно дійдуть у духовці. В рецепті багато цукру, саме тому на поверхні готового пирогу утворюється карамельна скоринка. Тож врахуйте, якщо захочете сильно зменшити кількість цукру в рецепті, можете залишитись без цієї смакоти. 

ЯК ПРИГОТУВАТИ ПИРІГ З ВИШНЕЮ
ІНГРЕДІЄНТИ

Покроковий рецепт

КРОК 1

Приготуйте всі складники для пирога з вишнями та горіхами. Помийте та очистьте 400 г вишні від плодоніжки та кісточок.

КРОК 2

Включіть розігріватися духовку на 180 градусів. У великому посуді розбийте 2 яйця, додайте 180-200 г звичайного цукру та 10 г ванільного. Змішайте всі інгредієнти віничком до однорідної й не дуже пишної маси. Не збивайте до стану піни.

КРОК 3

За допомогою леза ножа подрібніть 100 г волоських горіхів.

КРОК 4

Просійте 125 г борошна через сито. Всипте до нього 1 ч. л. розпушувача, дрібку солі, перемішайте та додайте в посуд з цукром та яйцями. Все перемішайте до отримання однорідної консистенції. Тісто має нагадувати дуже густу сметану.

КРОК 5

Всипте до тіста подрібнені волоські горіхи та підготовлені вишні. Добре перемішайте, щоб рівномірно розподілити їх по всьому тісту.

КРОК 6

Візьміть форму для запікання, ми використали 20×16 см. Застеліть її пергаментом, таким чином пиріг буде дуже легко дістати з форми. Залийте готове тісто в форму і рівномірно розподіліть його. Тісто має бути трохи нижче рівня бортика, бо в процесі випікання воно ще трохи підніметься.

КРОК 7

Відправте форму в розігріту духовку приблизно на 25-30 хвилин. Перевіряйте готовність пирога за допомогою дерев’яної шпажки або звичайної зубочистки.

КРОК 8

Готовий пиріг дістаньте з духовки й дайте йому охолонути в формі до кімнатної температури.

КРОК 9

Коли пиріг охолоне, посипте його поверхню 1 ст. л. цукрової пудри, та поріжте на однакові шматочки. Якщо якимось дивом ви не з’їсте цей пиріг того самого дня, ви можете зберігати його в холодильнику протягом двох днів.

Margaret

Recent Posts

На Дніпропетровщині пограбували продуктовий магазин

У Кривому Розі зайшовши до магазину, чоловік зірвав камеру відеоспостереження та, погрожуючи 19-річній продавчині фізичною…

20 хв. ago

У Дніпрі інтернет-шахрай продавав неіснуючі двигуни та автозапчастини

Дізнавачі Дніпра викрили інтернет-шахрая: справу направили до суду. Підозрюваний створив фейковий акаунт на торговельному онлайн майданчику…

50 хв. ago

Ніч у Кам’янському минула спокійно

Про це повідомив мер міста Андрій Білоусов. "Ніч у місті минула спокійно – без надзвичайних…

1 годину ago

Ворог вночі знову обстрілював Дніпропетровщину

Про це повідомив голова ОВА Сергій Лисак. "Протягом ночі ворог чотири рази атакував Нікопольщину. З…

1 годину ago

Переслідували й били ногами: на Дніпропетровщині підлітки напали на хлопця

У соціальних мережах 5 квітня з’явилося відео. На кадрах група підлітків переслідувала хлопця. Спершу його…

1 годину ago

12-річний хлопець погрожував підірвати приватний будинок у Дніпрі

У неділю, 5 травня, до мешканки одного з будинків по вулиці Токарній зателефонував чоловік. Він…

1 годину ago