До уваги кам’янчан: в Україні виявили новий різновид “Омікрону”

Коронавірус нікуди не зник, більше того, з’являються його нові підвиди.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я. Йдеться про різновид “Омікрона”, який називають типом “ВА.5”. Наразі 7 таких випадків вдалося знайти у Чернівецькій області, але не виключено, що підтип Омікрона вже є в інших регіонах. Дослідження зразків продовжується.

“Що це практично означає? По-перше, що COVID-19 все нікуди не зник. Більше того, вірус мутує та намагається ухилитися від імунної відповіді. По-друге, Україна мало чим відрізняється від європейських країн, де цей підтип активно поширюється. Зараз досить небагато досліджень, які могли б дати відповідь на запитання, чи наводить цей підтип до більшої кількості тяжких випадків і смертей, однак, за даними ВООЗ, у Європі їхня кількість справді зростає. “, – зазначили у МОЗ.

Також там дали відповідь, чи діє вакцина на цей різновид? Отримання бустерної дози значно підвищує рівень утворення антитіл, що нейтралізують, навіть проти цього підтипу вірусу. Також дослідження клітинного імунітету вказують, що Т-клітини утворені в тілі людини після трьох доз вакцини мРНК, зберігають свою ефективність проти штаму Омікрон. Саме клітинний імунітет пов’язується із захистом проти тяжкого перебігу інфекції, госпіталізації та смерті.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *