Categories: Це цікаво

Рецепт дня: смажене куряче філе з лимоном

Куряче філе з лимоном – поєднання не унікальне, але, на нашу думку, вкрай вдале. Рецепт не потребує великої кількості інгредієнтів і зусиль, а смак виходить напрочуд приємний та насичений, завдяки вершковому маслу й ароматному лимону. Ми цінуємо таку страву за легкість та універсальність, бо приготувати куряче філе можна на обід і на вечерю, у будній день, коли у вас обмаль часу та сил, та й у вихідний.

Як смажити куряче філе?

Куряче філе є однією з улюблених частин тушки курки, а смаження – найкращий спосіб отримати чудову хрустку та золотаву скоринку. Для того, аби грудка приготувалася швидше, ми розрізали її на дві частини, отримавши тонкі шматочки м’яса. Важливо намагатися зробити їх однаковими, щоб м’ясо приготувалося рівномірно. Не варто смажити куряче філе на дуже великому вогні, бо існує ризик отримати сухе м’ясо. Золотава скоринка утвориться і під час приготування на повільному вогні, але водночас всередині м’ясо залишиться соковитим та ніжним.

ЯК ПРИГОТУВАТИ СМАЖЕНЕ КУРЯЧЕ ФІЛЕ З ЛИМОНОМ
 
ІНГРЕДІЄНТИ

1 куряче філе (250-300 г)
50 мл оливкової олії
40 г вершкового масла
½ лимона
сіль та перець до смаку

КРОК 1
Підготуйте всі інгредієнти для приготування ніжного курячого філе з соусом із суміші оливкової олії, вершкового масла та лимона.

КРОК 2
Куряче філе зачистьте від плівок та зайвого жиру. Розріжте вздовж на дві частини. Намагайтеся розрізати повільно та акуратно, аби частини філе вийшли приблизно однаковими за товщиною.

КРОК 3
Розігрійте пательню із 50 мл оливкової олії. Викладіть половинки курячого філе та смажте на повільному вогні з обох сторін до утворення золотавої скоринки, це приблизно по 7-10 хвилин з кожного боку. Посоліть та поперчіть м’ясо до смаку з обох сторін.

КРОК 4
Помийте лимон та натріть цедру половини цитруса на дрібній тертці. Намагайтеся не терти білу частину, вона може давати гіркоту. Вичавіть на пательню із куркою сік половини лимона.

КРОК 5
Викладіть на пательню 40 г вершкового масла та натерту лимонну цедру. Тушкуйте все разом на маленькому вогні ще протягом 5-7 хвилин. Подавайте куряче філе, поливши його соусом.

Готувати – це просто!

Margaret

Recent Posts

Під Дніпром затримали наркоторгівця

Криворізькі поліцейські затримали підозрюваного у розповсюдженні наркотичних речовин. У 38-річного чоловіка поліцейські вилучили майже 60…

23 хв. ago

Над Дніпропетровщиною збили 5 шахедів

Про це повідомив голова ОВА Сергій Лисак. "Цієї ночі в Павлоградському районі оборонці збили 5 шахедів.…

53 хв. ago

Стрілянина у Дніпрі

У Дніпрі поліцейські затримали 31-річного зловмисника, який поранив двох людей. Фігурант здійснив декілька пострілів у…

1 годину ago

У Кам’янському без НП

Про ситуацію в місті на ранок повідомив мер Андрій Білоусов. "В місті протягом ночі було…

1 годину ago

Дніпропетровщина отримала ще понад 800 ноутбуків для школярів, які навчаються дистанційно

Дніпропетровщина отримала 806 ноутбуків. Чергове підсилення передав Уряд Обʼєднаних Арабських Еміратів через Фундацію Олени Зеленської.…

3 години ago

У Дніпрі судитимуть чоловіка за зґвалтування та вбивство маленької кам’янчанки

Зґвалтування та вбивство 11-річної дівчинки у м. Дніпро – судитимуть місцевого мешканця.  Ювенальні прокурори Дніпропетровської…

4 години ago