Кам’янчанин створив скульптуру, яка поїде на ЧС з футболу

Кам’янський скульптор Сергій Болдов створив скульптуру знаменитого восьминога-провісника футбольних матчів Пауля. Тепер його дітище поїде до Катару.

Як розповів сам скульптор, Пауля він робив більш ніж 3 роки, робота була однією з найскладніших і створювалася у кілька етапів.

“Восьминіг Пауль жив у Німеччині в Оберхаузені. У нього був дар передбачення. Пауль передрік, хто буде переможцем перед матчем. Він передбачив усі матчі збірної Німеччини. У тому числі і фінал, де Німеччина поступилася титулом чемпіона світу Іспанії. Так от, я хотів зобразити той момент, коли Пауль ставить крапку у своєму пророкуванні, так як у нього була можливість побувати в майбутньому, цю композицію я вирішив присвятити чемпіонату світу, який відбудеться в листопаді в Катарі.

Пауль підпливає до кубка фіфа, маскуючись під камінь, що має кольори прапора Катару. Двома щупальцями він тягнеться до кубка, які від зближення теж починають перетворюватися на золото! Однією щупальцею Пауль вказує на Катар у перській затоці, тим самим вгадавши, де проходитиме мундіаль”, – розповів Болдов.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *