Ноу-хау з Кам’янського: не треба ні «Наяди», ні «Рогані»

Наша нещодавня публікація про те, як у Кам’янському із пластикового судка та памперсів змайстрували мобільний холодильник, викликала чималий інтерес. Тому ми вирішили продовжувати шукати місцевих кулібіних та саморобкіних.

У мешканця Кам’янського є дача у Курилівці. Воду він бере з артезіанської свердловини. Правда, для пиття або приготування вона не годиться – аж надто чується в ній присмак заліза, але для поливу цілком підходить. Якось дачник на добу-дві залишив цю воду в ємності, після чого виявив на водній поверхні  якусь маслянисту плівку. Не полінувався, повіз воду до санепідслужби, там визначили – справді, у воді є маслянисті добавки, при відстоюванні вони спливають нагору та утворюють плівку. І порадили спробувати відстоювати артезіанську воду, акуратно збирати плівку, а щоб уникнути залізного присмаку, проганяти через спеціальний фільтр, який уловлює саме залізо.

Наш дачник так і зробив, після чого повіз на експертизу очищену воду. Експерти сказали – вода абсолютно чиста та придатна для пиття. Тепер винахідливий дачник цілком серйозно замислюється почати заготівлю такої води про запас і везти її додому. Тоді точно не треба буде купувати очищену воду, своєї вистачить. Яка-ніяка, а все ж економія …

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *