До уваги кам’янчан: у серпні впадуть ціни на низку продуктів

На тлі підвищення пропозиції на ринку подешевшає більшість овочів, деякі фрукти та продукти із зернових культур. У серпні йде збирання врожаю багатьох культур, насамперед це стосується овочівництва.

У результаті максимальна пропозиція різноманітних овочів призводить до зниження цін на помідори, перець, баклажани, цибулю, моркву, буряки, різні види капусти тощо, заявила аналітик Українського клубу аграрного бізнесу (УКАБ) Світлана Литвин у коментарі “РБК-Україна” .

За її словами, саме тому в цей період українці зазвичай мають консервацію овочів або закупівлю їх про запас.

“Хоча цього року ситуація може трохи відрізнятися з попередніми роками, адже через тимчасову блокаду Херсонської області та відсутність поставок із цього регіону, не варто очікувати дуже низьких цін, проте тенденція до зниження порівняно з липнем однозначно спостерігатиметься”, – зазначила експерт.

Також останнього літнього місяця починає надходити врожай яблук, що призведе ціни до комфортного рівня. Крім того, у серпні збирають і багато зернових культур, проте вони потребують додаткової переробки.Тому на момент їх потрапляння на полиці потрібно більше часу.

“Найпомітніше зниження має стосуватися гречки, оскільки цього року виник певний дефіцит на даний продукт через ажіотажний попит на фоні війни. І якраз урожай нового року може виправити ситуацію з високою ціною гречки”, – спрогнозувала аналітик.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *