До уваги кам’янчан: коли підвищаться житлово-комунальні тарифи

Підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги в Україні розпочнеться у другому півріччі 2023 року. Про це йдеться в інфляційному звіті Національного банку України за липень 2022 року, повідомляє УНІАН.
“Основний же внесок у значне зростання адміністративної інфляції на прогнозному горизонті матиме підвищення тарифів на комунальні послуги. На сьогодні фіксація тарифів на тепло та газ на період воєнного стану стримує зростання загальної інфляції – темпи зростання вартості цих послуг сповільнилися відповідно до 1.2% р/ м і 9.3% г/г, відображаючи ефекти високої бази порівняння. Таким чином, високі ціни на газ у світі практично не вплинуть прямого впливу на споживчу інфляцію в поточному році”, – йдеться в повідомленні.
Поступове приведення тарифів на ЖКП до ринкового рівня в наступні роки утримуватиме інфляцію значно вище за мету. Втім, враховуючи високу соціальну значущість тарифів на ЖКП, підвищення тарифів, ймовірно, буде поетапним і супроводжуватиметься розширенням соціальної підтримки.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *