Чим займалися рятувальники Кам’янського району минулого тижня

За минулий тиждень пожежно-рятувальні підрозділи Кам’янського району здійснили 54 оперативно-рятувальних виїзди, з них: 38 разів на пожежі, з  яких 5 разів залучалися для гасіння пожежі в іншому районі виїзду; 7 разів надавали допомогу населенню та екстреним службам; 3 рази інформація про НС не підтвердилась, по 1 разу на підгоряння їжі та хибне спрацювання АПС. За звітній період було врятовано 1 особу, загиблих та травмованих не було.

 

Серед основних надзвичайних подій, які трапились на території міста Кам’янське:

26-го липня об 11 год. 16 хв. надійшло повідомлення про пожежу в легковому автомобілі марки “Honda” на тимчасовій зупинці, що по бульвару Незалежності. На місце події було направлено черговий караул 9 державної пожежно-рятувальної частини. По прибуттю відділення пожежно-рятувального підрозділу було встановлено, що дана пожежа була ліквідована власником автомобіля за допомогою одного порошкового вогнегасника. Загальна площа пожежі склала 2 м2, в результаті якої пошкоджено моторний відсік автомобіля. Причину пожежі встановлюють слідчі поліції.

 

Цього ж дня о 13 год. 08 хв. надійшло повідомлення про загорання автомобіля “ГАЗ 2705” під час руху по вулиці Тритузна. На місце події відразу ж було направлено черговий караул 9 державної пожежно-рятувальної частини. По прибуттю пожежно-рятувального підрозділу та після проведення розвідки було встановлено, що в середині багажного відсіку автівки горіли речі бувші у вжитку на площі 6 м2. За допомогою одного ствола “Протек” о 13 год. 26 хв. дана пожежа була ліквідована. Загиблих та травмованих не було. На місці працювало 6 чоловік особового складу та 1 одиниця техніки. Причину пожежі встановлюють слідчі поліції.

ЗВЕРНЕННЯ ДО ГРОМАДЯН:

Рятувальники Кам’янського району в котре звертаються до громадян з проханням бути обачними та обережними, а також дотримуватися простих правил пожежної безпеки. Загорання в автомобілі зараз не рідкість, особливо, якщо не слідкувати за його станом та нехтувати правилами безпеки. Як відомо, найкращий захист від загорання – це профілактика.

Необхідно дотримуватись найпростіших правил пожежної безпеки, стежити за справністю автомобільного електрообладнання, паливного відсіку двигуна, перевозити горючі речовини тільки в щільно закритих контейнерах. Також не потрібно забувати про наявність первинних засобів пожежогасіння – вогнегасників, які бажано купувати тільки в спеціалізованих магазинах, перевіряючи наявність документів.

У випадку загорання, потрібно негайно зупинитись та приймати міри по гасінню пожежі. Не намагайтесь самотужки загасити пожежу, просіть допомоги в оточуючих. Не забувайте важливий факт! Приймати будь-які дії можливо лише за умови відсутності загрози вашому життю та здоров’ю, а також оточуючих.

Впершу чергу обов’язково повідомте рятувальників про пожежу за номером телефону – 101, вже потім приймайте можливі дії для порятунку власного авто.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *