У Дніпрі ухилянтам допомагали тікати за кордон

Під процесуальним керівництвом Правобережної окружної прокуратури повідомлено про підозру мешканця м. Дніпра за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).
За даними слідства, підозрюваний організував схему виготовлення та збуту фіктивних довідок щодо встановлення групи інвалідності та пенсійних посвідчень для безперешкодного перетину державного кордону. За 900 євро він надавав пакет необхідних документів для переміщення через державний кордон особам, які підлягають мобілізації в умовах воєнного стану. Підроблені документи чоловік відправляв поштовою відправкою або передавав при особистих зустрічах із замовниками.
Чоловік викрито при отриманні коштів. Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу – тримання під вартою.
Під час обшуку за місцем проживання та в автомобілях чоловіка виявлено та вилучено готові до збуту підроблені посвідчення та документи, понад 100 поштових квитанцій про відправлення, майже 50 печаток закладів охорони здоров’я та військкоматів, комп’ютерну техніку, мобільні телефони та кошти на суму 1 млн. грн.
Досудове розслідування здійснюють слідчі СВ ВП №5 Дніпровського районного управління поліції ГУНП у Дніпропетровській області, оперативний супровід – Управління СБУ у Дніпропетровській області.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *