Рецепт дня: борщова заправка на зиму

Борщ має бути таким, щоб ложка стояла! Чомусь борщ з’їдається у кожній сім’ї в день приготування, а всілякі супи часом нудьгують у холодильнику кілька днів. У кожної господині борщ виходить різний. Навіть якщо рецепт один, смак відрізнятиметься. Хтось ріже овочі соломкою, хтось натирає буряк і моркву на великій тертці, бо так смачніше. Але поки натреш два буряки на тертці, можна і в тренажерний зал не йти. А ми розкажемо вам, як робиться заготівля для борщу на зиму чи ліниві дні.

Кожна мама знає, як приготувати правильний борщ, але в неї занадто багато справ, щоб проводити біля плити кілька годин, та й стомлює це. Інша справа заготівлі — добра справа. Закип’ятив воду, почистив картоплю та відправив заправку до каструлі. Через 20 хвилин на плиті стоїть каструля борщу.

Інгредієнти
3 кг буряків
1 кг моркви
4 цибулини
1 кг болгарського перцю
1 кг помідорів
200 г цукру
200 мл рослинної олії
3 ст. л. солі
125 мл оцту

ПРИГОТУВАННЯ
1. Помий і почисти всі овочі. Тепер наріж цибулю півкільцями. Наріж буряк і моркву тонкими смужками або натрій на великій тертці.
2. Перець наріж смужками, а помідори ошпар окропом і зніми шкірку. Потім поріж на середні кубики.
3. Перемішай підготовлені овочі у великій каструлі і додай до них сіль, цукор, оцет та олію.
4. Постав каструлю з овочами на плиту на малий вогонь. Коли овочі пустять сік, вари їх ще 25 хвилин на середньому вогні.
5. По стерилізованих банках розклади заправку для борщу і закатай кришками. Готово.

Коли настане час варити борщ, просто зварити бульйон або закип’яти воду, кинь туди картоплю з нашаткованою капустою і вари хвилин 5–10. Потім відкрий банку із заправкою та вилий її в каструлю. Все перемішай і вари на середньому вогні ще 10 хвилин. До готового борщу на свій розсуд додай сметану, свіжий часник або цибулю. Можна додати нарізану зелень. Смачного.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *