Рецепт дня: борщова заправка на зиму

Борщ має бути таким, щоб ложка стояла! Чомусь борщ з’їдається у кожній сім’ї в день приготування, а всілякі супи часом нудьгують у холодильнику кілька днів. У кожної господині борщ виходить різний. Навіть якщо рецепт один, смак відрізнятиметься. Хтось ріже овочі соломкою, хтось натирає буряк і моркву на великій тертці, бо так смачніше. Але поки натреш два буряки на тертці, можна і в тренажерний зал не йти. А ми розкажемо вам, як робиться заготівля для борщу на зиму чи ліниві дні.

Кожна мама знає, як приготувати правильний борщ, але в неї занадто багато справ, щоб проводити біля плити кілька годин, та й стомлює це. Інша справа заготівлі — добра справа. Закип’ятив воду, почистив картоплю та відправив заправку до каструлі. Через 20 хвилин на плиті стоїть каструля борщу.

Інгредієнти
3 кг буряків
1 кг моркви
4 цибулини
1 кг болгарського перцю
1 кг помідорів
200 г цукру
200 мл рослинної олії
3 ст. л. солі
125 мл оцту

ПРИГОТУВАННЯ
1. Помий і почисти всі овочі. Тепер наріж цибулю півкільцями. Наріж буряк і моркву тонкими смужками або натрій на великій тертці.
2. Перець наріж смужками, а помідори ошпар окропом і зніми шкірку. Потім поріж на середні кубики.
3. Перемішай підготовлені овочі у великій каструлі і додай до них сіль, цукор, оцет та олію.
4. Постав каструлю з овочами на плиту на малий вогонь. Коли овочі пустять сік, вари їх ще 25 хвилин на середньому вогні.
5. По стерилізованих банках розклади заправку для борщу і закатай кришками. Готово.

Коли настане час варити борщ, просто зварити бульйон або закип’яти воду, кинь туди картоплю з нашаткованою капустою і вари хвилин 5–10. Потім відкрий банку із заправкою та вилий її в каструлю. Все перемішай і вари на середньому вогні ще 10 хвилин. До готового борщу на свій розсуд додай сметану, свіжий часник або цибулю. Можна додати нарізану зелень. Смачного.

Вам буде цікаво

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *