Арестович про наступ росіян на Дніпропетровщину

Радник глави Офісу президента України Олексій Арестович 1 серпня у програмі “Фейгін. Live” заявив, що перед окупаційними російськими військами, зосередженими на півдні України, поставлене завдання до 6 серпня бути готовими до наступу на Миколаїв та Кривий Ріг Дніпропетровської області.

За оцінкою Арестовича, загарбники зібрали на півдні близько 30 батальйонно-тактичних груп (БТГ) для наступу за вказаними напрямками. Проте радник глави ВП не впевнений, що наступ російських військ розпочнеться саме 6 серпня – “можуть затягнути і не вкластися вчасно”.

Арестович оцінив загальну чисельність військ окупантів на тимчасово окупованому півдні України приблизно 22 тис. військових. При цьому, за словами експерта, якість цих військ дуже низька, штати БТГ “дуті”. Тому жителям Миколаєва та Кривого Рогу, якщо вони, за висловом Арестовича, вже “збиралися непритомніти”, не варто цього робити і не потрібно боятися.

Радник голови ВП припустив, що росіяни, оскільки “так нічого в ході цієї війни не навчилися”, підуть у наступ широким фронтом і “порвуть собі штани”. Він запевнив, що на напрямках можливого наступу окупантів їм протистоїть “достатня кількість” українських військ.

Крім того, за словами Арестовича, Україна має “певний задум” у зв’язку з перекиданням сил окупантів на херсонський напрямок. “Він припускає, що чим більше їх туди приїде, тим краще для нас”, – зазначив експерт.

Арестович 29 липня заявляв, що до тих 12–15 БТГ, які були в окупантів на півдні, перекинуто ще сім-вісім БТГ. Це, на його думку, означає, що звільнення Херсона “дещо відкладається”, а поки що очікується “лиха і славна бійка”. Представник Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України Вадим Скибицький 31 липня підтвердив, що Росія перекидає велику кількість військ на територію окупованого Криму та півдня України.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *