Як буде організовано навчальний рік у школах Кам’янського

Про це повідомив мер міста Андрій Білоусов.

“З 1-го вересня у Кам’янському має відновитися освітній процес.
В умовах воєнного стану при організації навчання найголовніше для всіх нас – безпека дітей.
Саме тому, в кожному навчальному закладі ми ініціювали та проводимо опитування батьків стосовно бажаної форми навчання дітей.

Всі, хто бажає навчатися  дистанційно, буде навчатись дистанційно.
Офлайн навчання, коли дитина відвідує навчальний заклад, також буде можливе, за умови, що в класі більшість батьків обере саме таку форму навчання, але при цьому, діти, які захочуть навчатися онлайн, в таких класах будуть навчатись онлайн.

З 42 шкіл міста – 39 мають бомбосховища та укриття.
Лише ці заклади потенційно готові прийняти дітей 1 вересня на навчання офлайн.
Укриття в цих школах облаштовувались силами батьків та вчителів. Вирішення питань по облаштуванню вентиляції, освітлення, туалетних кімнат, водовідведенню та каналізації виконуються міською владою.

Департамент з гуманітарних питань міської ради здійснює  моніторинг волевиявлення батьків по кожному класу, щоб надалі надати методичні рекомендації адміністрації закладу, як краще організувати освітній процес, аби всі учні були охоплені навчанням.

Також, за бажанням батьків, можуть утворюватися об’єднані класи для занять із застосуванням дистанційних технологій, де частина учнів може відвідувати заклад за змішаною формою або ж позмінно.

Батькам учнів, які перебувають і навчаються за кордоном, буде запропонована екстернатна або сімейна форма.
У будь-якому випадку освітній процес буде забезпечено в умовах оптимально комфортних для дитини.

Остаточне рішення про форму організації освітнього процесу буде приймати директор закладу на підставі рекомендацій та результатів опитування батьків”, – йдеться у повідомленні.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *