Основні напрямки роботи Дніпропетровської обласної служби зайнятості в умовах воєнного стану

Про основні напрямки роботи Дніпропетровської обласної служби зайнятості в умовах воєнного стану розповіли у Кам’янському міському центрі зайнятості.

– за 7 місяців 2022 року послугами служби зайнятості Дніпропетровської області скористались 78,6 тис. осіб; працевлаштовані 21,2 тис. осіб.

– центри зайнятості області продовжують реалізовувати програму підтримки роботодавців, які забезпечують роботою внутрішньо переміщених осіб. Вже майже 6,5 мільйона гривень виплачено роботодавцям на компенсації заробітної плати ВПО. Рішення про надання коштів прийнято щодо 359 роботодавців за працевлаштування 1049 осіб.

– допомогою по частковому безробіттю скористалися 6 роботодавців. Фінансову підтримку отримали 432 найманих працівника.

– з кожним днем бажаючих скористатися новою урядовою програмою щодо отримання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу стає все більше. Наразі Дніпро є одним із лідерів за кількістю заяв на отримання мікрогранту. Очікуємо створення нових робочих місць у регіоні.

– за підтримки Уряду в країні запускають нову програму для навчання IT-фахівців під назвою «Старт в IT» – це гранти на навчання українців за ІТ-спеціальностями. Зазначимо, що особи, які зареєстровані у службі зайнятості, також матимуть право на отримання сертифікату для навчання.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *