У Дніпрі доньці довелося самій нести тіло матері в авто судмедекспертів

У Дніпрі дівчині довелося нести тіло померлої матері в автомобіль бюро судово-медичної експертизи. Подія сталася на вулиці Василя Симоненка.

Співробітники установи відмовилися допомагати, а лише видали чорний мішок. Про це повідомляє “Наше місто” з посиланням на dp.vgorode.ua.

Як розповіла сама дівчина, вона викликала бригаду судмедекспертів, які повідомили, що спускати тіло померлої матері вони не будуть. Лише дали чорний мішок. Один із працівників бюро згодом погодився допомогти, але не збирався робити це безкоштовно. Після того, як почув, що грошей дівчина не має, пішов до автомобіля і сказав, що нібито болить спина. Інший працівник все ж таки погодився доставити тіло в автомобіль.

Разом із одним працівником дочка зі сльозами на очах несла померлу матір в автомобіль. У виписці з наказу МОЗ №6 зазначається, що відповідальність за доставку трупа, його одягу та інших предметів, що безпосередньо мають відношення до трупа, до моргу покладається на особу, яка призначила експертизу, та здійснюється бригадами, склад яких відповідно до місцевих умов комплектується з працівників органів Міністерства внутрішніх справ або працівників інших служб, що спеціалізуються на цьому.

Відповідно до пункту 1.9 Правил проведення судово-медичної експертизи (досліджень) трупів до бюро судово-медичної експертизи відповідальність за доставку трупа, його одягу та інших предметів, що безпосередньо мають відношення до трупа, до моргу покладається на особу, яка призначила експертизу, та здійснюється бригадами , склад яких відповідно до місцевих умов комплектується з працівників органів Міністерства внутрішніх справ, або працівників інших служб, що спеціалізуються на цьому. У випадках смерті в лікувально-профілактичних установах організація доставки трупа до моргу покладається на керівника цієї установи. У випадках, коли бригада швидкої допомоги констатувала смерть особи, яка померла на вулиці або в іншому громадському місці, доставка трупа до моргу здійснюється цією бригадою. Отже, як видно із зазначеного нормативного акта, доставка тіл померлих до автомобіля та транспортування до судово-медичного моргу до обов’язків судово-медичних експертів не входить.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *