Екс-губернатор Дніпропетровщини про атаку на Кривий Ріг

Олександр Вілкул, екс-губернатор Дніпропетровщини, нині голова військової адміністрації Кривого Рогу, у коментарі “Країні” підтвердив, що росіяни накопичують військову техніку та солдатів на Криворізькому напрямку.
Про те, що росіяни зібрали на півдні близько 30 БТГ з метою наступу на Кривий Ріг та Миколаїв, днями заявляв радник голови ОПУ Олексій Арестович.
За словами Вілкула, разом із накопиченням угруповання російських військ останнім часом збільшилися і ворожі обстріли.
“Ворог збільшує та посилює своє угруповання на Криворізькому напрямку, ми фіксуємо накопичення живої сили та техніки. Також за останній тиждень посилилися обстріли по лінії зіткнення. Це і РСЗВ, і ствольна артилерія, і міномети, і танки, і застосування бойової авіації”, – розповів Вілкул “Країні”.
На пряме запитання, чи готуються росіяни до наступу на Кривий Ріг, Вілкул відповів: “У нас збудовано глибоко ешелоновану оборону і ми готові до будь-якого варіанту розвитку подій”. Крім того, голова Криворізької РВА повідомив “Країні”, що постійно проводиться евакуація фронтових та прифронтових громад. У більшості населених пунктів біля лінії зіткнення, за словами Олександра Вікула, наразі залишилося 20-30% населення.
“Лінія фронту – за 50 км від Кривого Рогу. З громад ближче до лінії зіткнення евакуація відбувається постійно. Що стосується Кривого Рогу, наше місто завдовжки 120 км, і ми ще на початку війни проводили внутрішню евакуацію з південних у північні райони міста. Якщо буде необхідно, ми знову будемо це робити. Поки що такої необхідності немає”, – розповів Олександр Вілкул.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *