Рецепт дня: гостра аджика по-циганськи на зиму

Напевно, всі знайомі з таким чудовим пряним соусом, як аджика. Вона добре підходить до м’яса, риби, картоплі і навіть кабачків. Взагалі деякі додають аджику до пельменів і зовсім не скаржаться. Справа смаку.

Єдине, що зупиняє господинь, не даючи готувати цю страву, – довгий, стомлюючий процес, який супроводжується кухнею, повною пари, і сильним ароматом приправ, перцю і томатів. Коротше кажучи, немає бажання цілий день варити цей соус. Але ми пропонуємо вам оригінальний рецепт аджики без варіння продуктів.

Зустрічайте, аджика з помідорів по-циганськи! Готується просто та швидко. Потрібно тільки почекати, поки настояться всі продукти і змішаються між собою заради отримання того самого «аджичного» смаку.

СКЛАДОВІ
1 кг помідор
1 кг болгарського червоного перцю
8–10 гострих перців чилі
4 ст. л. рослинної олії
100 мл виноградного оцту 6%
2 ст. л. сухих абхазьких спецій до аджики
1 ст. л. меленого коріандру
1 ч. л. меленого чорного перцю
2 ст. л. з гіркою солі
100 г цукру
50 г свіжої кінзи
300 г часнику

ПРИГОТУВАННЯ
1. Помий і обсуши помідори, болгарський перець, перець чилі, часник та кінзу.
2. Чергуючи, перекрути овочі через м’ясорубку (кінзу не чіпай). Так вони рівномірно перемішаються. Разом із хвостиками дрібненько поріж кінзу ножем.
3. До подрібнених у м’ясорубці або блендері овочів додай спеції, оцет, сіль, цукор та олію.
4. Перемішай аджику, в самому кінці додай зелень. Дай соусу постояти мінімум 6 годин при кімнатній температурі.
5. Тим часом простерилізуй помиті та витерті насухо скляні банки у мікрохвильовій печі. Десь 8 хвилин при максимальній температурі. Кришки від банок 5 хвилин потримай у киплячій чистій воді і витри насухо.
6. Акуратно заповни банки гарячим соусом та закрий кришкою. Страва готова.

Ця гостра аджика може довго зберігатися в сухому прохолодному місці або просто в холодильній камері. Її перевага не тільки у відносно швидкому приготуванні, а ще й у збереженні вітамінів, адже вони не страждають від термічної обробки.

Порада: якщо готуєш страву без термічної обробки, намагайся обдати окропом все кухонне начиння: ніж, м’ясорубку і навіть каструлі перед безпосереднім приготуванням. Так ти збільшиш шанси отримання якісного результату.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *