Categories: Це цікаво

Речі Джеймса Бонда підуть з молотка: від біонічного ока до ексклюзивного авто

Аукціон присвячений 60-річчю з дня виходу першого фільму про агента 007.

З нагоди 60-річчя з дня входу першого фільму про Джеймса Бонда, і з цієї нагоди аукціонний будинок Christie’s та EON Productions планують провести у вересні благодійний аукціон, що складається з двох частин, а наприкінці місяця BFI організує серію діалогів і покази. Потім, незадовго до Дня Джеймса Бонда у жовтні, британська співачка Ширлі Бессі виступить на ретроспективному концерті у Королівському Альберт-Холі, повідомляє Deadline.

На торгах під назвою “60 років Джеймса Бонда” буде представлено 60 знакових лотів, присвячених усім 25 фільмам франшизи. Живий аукціон відбудеться у Лондоні 28 вересня, а онлайн-аукціон триватиме з 15 вересня до Дня Джеймса Бонда 5 жовтня. Головний експонат живого аукціону — каскадерський автомобіль Aston Martin DB5 з білої берези, одна з восьми копій, яка була побудована для фільму “Не час помирати” й оцінюється в 2 мільйони фунтів стерлінгів.

Усього з цієї картини на продаж виставлено 25 лотів, а також по шість, які представляють кожного з акторів, які зіграли суперагента: Шона Коннері, Джорджа Лезенбі, Роджера Мура, Тімоті Далтона, Пірса Броснана та Деніела Крейга.

Інші автомобілі враховують SFX-версію Q Jet Boat з фільму “Світу мало”, Land Rover Defender 110 з фільму “Не час помирати” і зроблений на замовлення Land Rover Defender 007 з логотипом 60-річчя на панелі приладів.

Також серед лотів — п’ятиденне перебування на віллі Яна Флемінга на Ямайці, де той написав усі чотирнадцять книг про Бонда, біонічне око, інкрустоване Swarovski позолочене яйце в стилі Фаберже з “Восьминіжки” та підписаний Далтоном смокінг із “Ліцензія на вбивство”.

Виручені кошти підуть на рахунки 45 благодійних організацій, зокрема Фонду принца Уельського, який працює з молоддю, та Благодійного фонду принца Уельського, який надає допомогу колишнім і чинним членам трьох розвідувальних служб і сил спеціального призначення Великої Британії.

Упродовж святкування ювілею супершпигуна канал BFI проведе вік-енд “Джеймс Бонд у 60” із 30 вересня по 2 жовтня, в якому будуть представлені бесіди з продюсерами Майклом Дж. Вілсоном і Барбарою Брокколі, а також закулісний погляд на трюки та робота з майстером спецефектам Крісом Корбоулдом.

Олена

Recent Posts

У Кам‘янському для реабілітації військових та дітей впроваджують новий напрямок

Мер міста вдвідав кінний двір «Отаман» та поспілкувався із його керівником Олександром Ткаченком. Про це…

10 години ago

У Кам’янському провели «Весна fest – 2024» на підтримку Збройних сил України

За сприяння міського голови Андрія Білоусова, ГО «Бджола», Молодіжної ради міста та управління молоді в…

11 години ago

У Кам’янському пройшов дитячий велодень (відео)

На спортивному заході побував міський голова Андрій Білоусов. "Провели спортивний захід «Велодень Kids – 2024».…

12 години ago

На Дніпропетровщині затримали серійну злодюжку

Поліція Петропавлівки затримала місцеву мешканку, яка двічі обікрала магазин. Поки поруч нікого не було, зловмисниця…

15 години ago

Поліцейські та школярі Кам’янського відправили допомогу військовим

У Кам'янському поліцейські та школярі долучилися до благодійної акції на підтримку українських героїв-захисників. Вони зібрали…

16 години ago

У Дніпрі чоловік викрадав камери відеоспостереження

25 квітня до поліції повідомили, що вночі хтось викрав камери спостереження на ж/м Тополя-2. З'ясувалося,…

17 години ago