Реалії Кам’янського: накипіло!

Саме так починає та закінчує своє звернення до городян директор ліцею №5 Андрій Олійник.

«Накипіло! Хочу звернутися до мешканців Кам‘янського та до внутрішньо переміщених осіб, які перебувають зараз у нашому місті!
Дорогі люди!!! Школа – це місце для навчання та виховання дітей. Це храм науки, осередок мрій, де кожен учень вірить у те, що зможе себе реалізувати як особистість.
Наш ліцей знаходиться в центральній частині міста. Його оточує мальовниче подвір’я за яким кожного дня доглядають працівники нашого закладу. Разом з усією командою ми висаджуємо нові клумби, доглядаємо за кущами та взагалі усією територією! Я чудово розумію, що якщо вже «приспічило», то важко добігти до вбиральні. Але ж усьому є межа! Слухайте, не треба стояти та мочитися на клумби з петуніями, трояндами, самшитом та іншими квітами. Не треба шукати високі кущі, за які можна сховатися від народу, а працівникам закладу та дітям дуже обзорно демонструвати свої сідниці чи якісь інші свої причинні місця, якими ви пишаєтесь. Але ж Вам мало демонстрації…. Ви починаєте робити свої «темні» справи, залишаючи нам у спадок великі, чи не дуже великі кучі «багатства» з яким щойно розлучилися. Після цих справ Ви берете свого гарного та мімішного песика і йдете з ним гуляти. Але гуляєте десь біля іншої клумби. Бо в попередню вже ж не можна, там вже є залишене Вами багатство. І на цій іншій клумбі вже свої справи робить песик. Я дуже люблю собак, але ж є спеціально відведені для цього місця. Заходити на подвір’я школи і випускати великого ротвейлера, щоб він просто побігав, він же у Вас добрий та не кусаєтья, теж не треба, бо це ж НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД! Тут навчаються діти та працюють люди.
Апогеєм цього всього став сьогоднішній вчинок одного з містян. Якийсь чоловічок просто приїхав на гарненькій іномарці, відкрив багажник, дістав великий пакет зі сміттям, і з відчуттям гордості та героїзму, урочисто викинув його в шкільні контейнери, які і так тріщать по швам. Коли наш працівник зробив зауваження, чоловічок гостро відреагував і сказав: «Ну вывозят же, и этот вывезут». Як би на місці нашого працівника опинився я, то це б сміття урочисто полетіло до гарненької іномарки, звідки воно й прилетіло. При всій моїй вихованості та толерантності, відправив би за «русским кораблем» без пояснень.
Тож, друзі! Якщо Вам дуже сильно закортіло чи скрутило живіт десь біля нашої школи, дуже прошу Вас, добіжіть до дверей, ми Вас обов’язково впустимо та проведемо до вбиральні. Якщо Ви хочете погуляти біля школи з песиком, то гуляйте, але знайдіть в собі сили зібрати все, що Ваш песик залишає і десь викинути. А не просто стати в позу богині, уткнутися в айфон, а песик нехай собі робить, що хоче. А потім вийде двірник і повинен прибирати за Вашим песиком, бо звісно ж не царська справа, збирати песикову «прєлєсть» у пакетики для відходів. Якщо Вам треба викинути сміття, зайдіть до нас на рецепцію, ми дамо Вам всі контактні телефони та на карті покажемо, де є сміттєзвалища. Ми відкриті до діалогу та завжди готові допомогти!
Якщо ж все ж таки ви розумієте, що не зможете бути вихованою людиною, то будьте готові, що за вами пильнують камери відеоспостереження та працівники. Фото розмістимо по всій місцевій мережі!
Люди, вже 21 століття. Вже все придумано і створено. Постійно з’являється щось нове. Ну пора вже змінюватись! Ну як місто може бути чистим, якщо в туалет йдемо прямо в центрі міста на шкільний паркан чи клумби з трояндами?? І коли Вам роблять зауваження, Ви навіть не ховаєте в штани свої «причандали».
Зазвичай не пишу таких постів, але вже накипіло!», – пише Олійник у соцмережах.

Пропонуємо Олійнику та його колективу не лише фотографувати тих, хто використовує територію ліцею як безкоштовний туалет, місця вигулу собак чи викиду сміття, благо сучасна техніка це дозволяє, а й фотографії надсилати нам. Ми їх обов’язково опублікуємо, створимо таку собі фотогалерею «Герої» центру Кам’янського». Місто має знати своїх «героїв»…

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *