Світова знаменитість із Камянського зіграв біля руїн драмтеатру в Маріуполі для росТВ (відео)

Піаніста Королівського музичного коледжу у Великій Британії Олександра Романовського було відсторонено від роботи після його виступу біля руїн драмтеатру в зруйнованому російськими військами Маріуполі, повідомляє сайт «Наше місто» з посиланням на ДніпротВ.

Романовський виступав у Маріуполі спільно з російським скрипалем Петром Лундстремом, який не приховує, що підтримує війну путіна проти України. Разом вони зіграли сонату Моцарта. Їхній виступ знімали російські пропагандистські ЗМІ.

Олександр Романовський – віртуоз зі світовим ім’ям, який виступав із концертами по всьому світу – народився у 1984 році в Кам’янському Дніпропетровської області. Навчався у музичній школі Харкова, а потім в Італії та у Королівському музичному коледжі у Великій Британії, де до недавнього часу викладав.

Романовський – один із найбільш затребуваних музикантів свого покоління. Видання New York Times включило його до статті про найкращих сучасних піаністів світу. Але, схоже, як людина, яка народилася і виросла в Україні, залишає бажати кращого. Що ж, Бог йому суддя. Поки проводиться дисциплінарне розслідування, Романовського усунули від викладання.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *