До уваги кам’янчан: Правила поведінки учасників дорожнього руху під час війни

Війна та негативні соціальні наслідки, які вона потягла, повністю змінили життя українського народу, а також збільшили різноманіття ризиків для базових прав громадян на життя, здоров’я і майно.

Ураховуючи вразливість учасників дорожнього руху у період воєнного стану, вимушену необхідність мільйонів громадян України у переміщенні на автомобільному та іншому транспорті на значні відстані територією держави науковцями Науково-дослідного інституту вивчення проблем злочинності імені академіка В. В. Сташиса Національної академії правових наук України було розроблено Пам’ятку «Правила поведінки учасників дорожнього руху під час війни».

У ній міститься низка важливих і соціально корисних порад, здатних зберегти життя і знизити ризики для знищення майна громадян. Ознайомитися з пам’яткою можна на картинках, зображених нижче.

Фахівці радять паркувати машину на підземному паркінгу, у капітальному гаражі або на автомобільній стоянці, що оточена міцним парканом чи будівлями. Це зменшує ризик пошкодження авто від вибухів.

Якщо на вас чекає переїзд на відстань понад 500 км, варто перевірити технічний стан машини. Надійно закріплювати вантаж та причепи. А ще розраховувати обсяг пального, зважаючи на обмежений продаж на заправках.

Плануючи поїздки, слід враховувати комендантську годину. У різних регіонах її тривалість може відрізнятися.

Якщо під час руху у радіусі 300 м та менше розірвався снаряд – негайно зупинити та залишити машину. Лягти на землю, тримаючи руки на голові.

Слід уникати наїзду на будь-які перешкоди. Це можуть бути міни, гранати, снаряди. Не можна торкатися жодних  предметів на узбіччі чи у лісосмузі.

Бажано не користуватися відеореєстратором під час руху. Заборонено знімати переміщення військової техніки ЗСУ.

Олена

Recent Posts

У Кам’янському пройшов звітний концерт хореографічних відділень мистецьких шкіл міста

На танцювальному заході побував міський голова Андрій Білоусов. "До Міжнародного Дня танцю на сцені кіноконцертного…

10 години ago

Активісти Кам’янської “Бджоли” продовжують допомагати у “Волонтерському центрі”

На базі “Волонтерського центру” представники ГО “Бджола” допомагали волонтерам формувати набори гуманітарної допомоги, консультували мешканців…

10 години ago

Майстер-клас “Вірю в ЗСУ” у Волонтерському центрі Кам’янського

ГО “Бджола”, Фонд розвитку Кам’янського” та Козацька церква Пресвятої Покрови влаштували благодійний майстер-клас, на якому…

10 години ago

Каметсталь відзначає ювілей прокатного стана 400/200

Провідний прокатний стан Каметсталі сягнув першого десятиліття своєї історії. Колектив прокатників у ювілейний рік продовжує…

11 години ago

Низка вулиць Кам’янського отримала нові назви (перелік)

19 квітня на засіданні сесії міською радою було прийнято декілька рішень щодо перейменування об’єктів топонімії…

11 години ago

Зупинилося серце захисника з Кам’янського

Трагічну новину повідомив мер Андрій Білоусов. "28 квітня, перебуваючи на лікуванні, помер майор Іваненко Юрій Іванович.…

12 години ago