До уваги кам’янчан: не доїхати б до моргу

Вчора ми повідомляли, що на вулиці Медичній автомобіль збив юного велосипедиста.
Подробиць цієї ДТП дізнатися не вдалося: хто винен і чи постраждала дитина, ми не знаємо. Сподіваємося, що все обійшлося і велосипедист живий-здоровий.
Після цієї нагоди хотілося б поговорити про ті ситуації, які побачили наші журналісти на вулицях Кам’янського.
Випадок перший. Перехрестя вулиці Спортивної та проспекту Шевченка (колишньої Сировця). Спортивною з боку ДК Металургів (точніше, його руїн) їдуть автомобілі, частина з них уже перелаштувалася в лівий ряд – повертатимуть ліворуч на Шевченка. Горить зелений сигнал світлофора, машини їдуть упевнено, і тут… Зі сторони Шевченка проти руху на Спортивну заїжджає велосипедист. Заїжджає проти всіх правил – Спортивною односторонній рух, їхати у бік ДК Металургів не можна. Крім того, всьому руху Шевченком – червоне світло, треба зупинятися. Але велосипедисту все фіолетово, він їде, як ні в чому не бувало. І добре був би шмарклявий молодик за кермом, але ні – цілком собі пристойний мужик, навіть у шоломі та в окулярах. Його щастя, що автомобілі, що їдуть Спортивною, не додали швидкості, намагаючись встигнути на зелений сигнал світлофора, і не взяли ліворуч, намагаючись швидше повернути на Шевченка. А інакше продовжив би свою поїздку невдаха велосипедист спочатку на капоті автомобіля, потім у кращому випадку до 8-ї лікарні, в гіршому – в морзі.
Випадок другий. Вулиця Москворецька, трохи нижче за перехрестя з проспектом Аношкіна. Тут, як відомо, односторонній рух можна їхати тільки вниз, у бік Шевченка. І, незважаючи на це, нагору пре чолов’яга на електросамокаті. Пре так, що ледве не збиває перехожу – адже та явно не очікувала, що знизу хтось може їхати, вона добре знає, що рух тут односторонній. На щастя, наїзду не було, травм і перехожа, і горе-самокатник уникли. А раптом би зверху їхала машина прямо на самокатчика, який їхав проти руху? Тоді знову було б наступне продовження його подорожі – капот автомобіля, лікарня чи морг.
Ми це до чого розповідаємо? На жаль, таких випадків у Кам’янському – сила-силенна, велосипедисти та самокатники часто забувають, що вони – повноцінні учасники дорожнього руху і треба дотримуватися правил. Мабуть, поліції треба ретельніше стежити за цією публікою і суворіше карати за порушення, аж до вилучення їх двохколісних засобів пересування. Бо їде ось такий «їздець», і вийде…. Загалом погано вийде.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *