Зорепад Персеїди у серпні: коли зможуть побачити кам’янчани

У серпні жителі північної півкулі, в тому числі і українці, можуть спостерігати зорепад Персеїди, під час якого небо перетинають сотні яскравих метеоритів. Це дивовижне космічне явище триває приблизно місяць з 17 липня по 25 серпня. Але найзручніше спостерігати за ним в дні піка – з 8 по 14 серпня.

Щорічно приблизно в серпні наша планета проходить сузір’я Персея крізь хвіст комети Свіфта-Туттля. Її уламки згорають в атмосфері та виглядають як зорепад.

Зорепад Персеїди в серпні: коли спостерігати та як загадувати бажання, фото-1

Зазвичай це явище видно неозброєним оком. Однак в 2022 році його буде погано видно через те, що пік зорепаду випадає на повний Місяць, світло якого може завадить чітко розглянути зірки.

Зорепад Персеїди краще спостерігати подалі від великих міст, де мало штучного освітлення. Для спостереження за метеорами виберіть безхмарну ніч.

Існує популярна традиція загадувати бажання, коли бачиш метеор (падаючу зірку). Головне робити це в хорошому настрої та бажати чогось не зі стану страху, злості, а зі стану радості та спокою.

Зазвичай «зірка» падає протягом кількох секунд, однак яскравий метеор може утворити слід, який можна спостерігати значно довше. Для того, щоб зірки виконали ваші мрії, дотримуйтесь головних правил:

  • Намагайтеся внутрішньо абстрагуватися від побутових проблем, думайте тільки про єднання з природою і про виконання бажання.
  • Сядьте обличчям на Схід, так більше шансів, що Всесвіт вас почує.
  • Як тільки побачили падаючу зірку – швидко загадуйте бажання вголос або про себе. Якщо встигнете зробити це, поки видно білий слід на небі – бажання збудеться.

Будьте терплячими, і ви отримаєте нагороду. Встигайте лишень загадувати бажання – вони неодмінно здійсняться!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *