Мер Дніпра серед головних критиків Зеленського, – американське видання

В Україні відновлюються затихлі з початком повномасштабної війни політичні розбіжності між центральною та місцевою владою.

Про це у матеріалі під заголовком “У міру того, як війна триває, старі політичні розбіжності в Україні відроджуються”, пише The Washington Post. Про це повідомляє видання https://strana.best/.

На початку війни відбувся “чудове зрушення в країні, що страждає від політичних чвар з 1991 року” – політики неофіційно відклали розбіжності, і “сформували єдиний фронт проти Москви”. “Але тепер, коли війна триває і мільярди доларів міжнародної допомоги надходять, між центральним урядом та місцевими лідерами починають виникати тріщини та довоєнна напруженість”, – йдеться у матеріалі.

Уряд Зеленського намагається “зберегти контроль над допомогою у відновленні та послабити будь-яких майбутніх політичних суперників”, – кажуть експерти видання.

Серед найбільших критиків Зеленського – мер Чернігова Владислав Атрошенко, мер Дніпра Борис Філатов, мер Рівного Олександр Третяк.

“Автократичні тенденції починають розвиватись в Україні під час війни. Вони намагаються домінувати на політичному полі. Однак ми не противники”, – заявив мер Дніпра Борис Філатов.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *