Міжнародний день «Лікарі світу – за Мир»

Цей день щорічно відзначається 6 серпня. Дата обрана не випадково, адже 6.08.1945 р. – день, коли на японське місто Хіросіма була скинута атомна бомба. Цей день    відзначається  як заклик лікарів покласти край війнам, припинити вбивства і кровопролиття, згадати про гуманізм і милосердя.   Це особливий день, який нагадує про людську трагедію та про роль лікарів в боротьбі за мир і в запобіганні війни в цілому.

Відзначати міжнародний день «Лікарі світу – за мир» запропоновала організація «Лікарі світу за запобігання ядерній загрозі» Ця організація виникла в 1980 році у Франції в результаті відокремлення від іншої знаменитої міжнародної організації «Лікарі без кордонів». З тих пір великі відділення «Лікарів світу» з’явилися у дванадцяти країнах, включаючи США, Швецію і Нідерланди. В наш час Лікарі світу – незалежний гуманітарний рух. Спільнота, що працює вдома і за кордоном, щоб надати нужденним людям доступ до охорони здоров’я. Завдяки 400 програмами у 80 країнах, в яких беруть участь більш ніж 3000 добровольців, надається медична допомога, проходить робота над усуненням основних бар’єрів для охорони здоров’я.

На превеликий жаль, сотні українців зараз гинуть, захищаючи територіальну цілісність своєї Батьківщини, боронячи Україну від кремлівської навали. Злочинні найманці вбивають і калічать наших чоловіків, жінок і дітей. Українські лікарі не виходять з операційних, проводячи надскладні операції. Всі вони докладають максимум зусиль, щоб якомога більше людей продовжували жити. Надаючи допомогу на передовій, медики наражаються на смертельну небезпеку, отримують поранення, а дехто з них – гине. В Україні повністю ігноруються норми Женевських конвенцій щодо особливого статусу медичних працівників – терористи обстрілюють «швидкі», бомблять лікарні.
Людське життя – найбільша цінність. Кожна людина повинна радіти життю, розвиватися, примножувати культурні, наукові надбання людства. У світі, де стільки тяжких невиліковних хвороб, страждань і болю, де лікарі й так не покладають рук, розпалювати нищівну війну можуть лише злочинні режими.
Лікарі поза політикою, і не підтримують жодну зі сторін конфлікту. Їх професійний обов’язок – рятувати абсолютно всіх. Однак українські лікарі сьогодні потребують           підтримки професійної спільноти усього світу.
В цей день, від імені всіх лікарів України, ми звертаємося до світової медичної спільноти, до кожного лікаря в Росії і світі із закликами до встановлення миру по всій землі і в Україні. Ми прагнемо втримати мир і не допустити безневинних жертв, ми проти тероризму та терористичних акцій. Ми за мир і сподіваємося бути почутими.

Хай буде мир в усьому світі зараз і назавжди!

 

КЗОЗ КМР «Міський медичний центр 

здоров’я та медицини спорту»               

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *