У Кам’янському кавуни із Херсона видають за одеські

Наш журналіст під час традиційного суботнього походу на ринок вирішив з’ясувати, чим можна купити зараз довгоочікуваний серпневий делікатес – кавун. А заразом промоніторив ціни й на інші фрукти та овочі.

На ринку стали з’являтися кавуни. У супермаркетах їх почали пропонувати покупцям ще раніше, але магазинні ціни на цю улюблену баштанну ягоду явно програють ринковим. Досить сказати, що зараз в АТБ смугастих красенів продають по 35,90 гривень за кілограм. Водночас їхня ціна на Лівобережному ринку 20-23 грн/кг. Але кавунів на ринку небагато. В основному це “місцевий продукт”, який тільки починає дозрівати через пізню весну. Є й кавуни привозні. Продавці кажуть, що везуть їх із Одеської області. Але редакція має непідтверджену інформацію, що це знамениті херсонські кавуни, які виробники якимось чином примудряються переправляти з окупованих територій. Ми не стверджуватимемо, що це правда, але навіть чутки, як правило, не з’являються на порожньому місці.

кукуруза

Ще один популярний літній делікатес, молода кукурудза коштує в середньому 7-10 грн. за качан. При цьому можна знайти кукурудзу та за 3 грн. за штуку, але не найпрезентабельнішого вигляду, і по 15 грн. “дуже солодку, смачну, таку, що можна їсти навіть сиру”, як стверджує продавець.

Ціни на інші овочі та фрукти, що продаються на ринку, такі:
Картопля – 8-15 грн/кг,
Перець салатний – 25-30 грн/кг,
Баклажани – 25 грн/кг,
Помідори – 25-35 грн/кг (маленькі можна знайти і 30 грн/кг),
Цвітна капуста – 50 грн/кг,
Цибуля – 28-30 грн/кг,
Огірки – 15-20 грн/кг,
Персики – 40 грн/кг (маленькі), 60 грн/кг (великі),
Абрикос – 70 грн/кг.

фрукты

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *