У Кам’янському пропонують знести бюст Брежнєва та перейменувати місто

Відповідні петиції є на сайті міської ради.

Так, Олександр Матюшков пропонує місцевій владі демонтувати бюст Брежнєва по проспекту Свободи і замість нього встановити пам’ятник жертвам російської агресії. Судячи зі статистики, ця ідея не користується особливою популярністю у кам’янчан: за період з 30 червня петиція набрала лише 33 підписи із 250 необхідних, до кінця збору підписів залишилося 52 дні. Швидше за все, петиція не набере потрібної кількості голосів, і бюст Генсека з Каменського поки що залишиться на своєму звичному місці, куди його встановили майже 2 роки тому під час великої реконструкції скверу на проспекті Свободи. А от хтось Денис Гавриленко закликає перейменувати Кам’янське, бо вважає нинішню назву проросійською.

«Зважаючи на кампанію з декомунізації, дерусифікації та деколонізації назв різних топонімів, що розпочалася в країні, яку я цілком і гаряче підтримую, в продовження доброго почину в нашому місті по перейменуванню назв вулиць, пов’язаних з країною-агрессором і тоталітарним режимом, пропоную задуматися над перейменуванням міста. Назва Кам’янське – не українська. Вона йде ще від часів московського царату, тюрми народів, де пригнічували українців. Її придумали ті козаки, котрі прийняли ганебні Переяславські збори зрадника Хмельницького, на яких останній прийняв рішення про об’єднання територій Війська Запорізького з московським царатом, котрі поклали початок вікових тортур і закріпачення Українського Народу! Тому потрібно винести на загальноміське голосування також варіанти нових назв міста з позицій дерусифікації та деколонізації назви міста. Нам потрібна сучасна виключно українська назва міста!», – говориьтся у петиціі.

Важко сказати, чому автор раптом вирішив, що Кам’янське – російська назва та Богдан Хмельницький зрадник України. Судячи з кількості підписів, цього не можемо зрозуміти не лише ми, а й інші кам’янчани: за період з 13 червня петиція набрала 8 голосів із необхідних 250, до кінця збору підписів залишилося 35 днів. А ось цікаво – яку назву Кам’янському пропонує пан Гавриленко?

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *