Експерти завзято прогнозують наступ росіян на Дніпропетровщину

Військовий експерт Сергій Грабський назвав два можливі напрями подальшого просування ворога.

Про це він повідомив в ефірі інформаційного телемарафону, пише видання https://www.unian.net/.

За словами Грабського, Росія усвідомлює, що вона має досить обмежені можливості щодо забезпечення та посилення угруповання на правому березі Дніпра. Натомість росіяни намагаються створити саме ударне угруповання з метою подальшого просування на двох можливих напрямках.

“Перший напрямок – це, безперечно, Миколаїв. Для того, щоб взяти під контроль хоча б частину узбережжя українського Чорного моря, яку вони зараз не контролюють зовсім. І другий напрямок – на Кривий Ріг”, – вважає Грабський.

За його словами, на сьогоднішній день важко сказати, який напрямок вони вважають як основний, тому зараз можна розглядати обидва ці напрямки як ймовірні та рівнозначні.

“Щодо Криворізького напрямку, тут треба дивитися трохи далі. Не є метою на сьогоднішній день взяти Кривий Ріг, але є мета вийти на оперативний простір і через фактично узбережжя Дніпра намагатися прорватися на Запоріжжя. Адже не забуваємо, що як на правому березі накопичуються сили, так і на лівому березі противник накопичує сили. І очевидна його спроба прорватися до району Запоріжжя”, – сказав експерт.

Він також наголосив, що Запоріжжя – це додаткові мости і це стратегічно важливо для них у разі продовження активізації бойових дій саме на правому березі Дніпра.

“І так само для нас є надзвичайно важливим у разі нашого контрнаступу, якщо ми вийдемо на берег Дніпра навіть без його форсування, ми значно посилюємо можливості вогневого контролю виходів із Криму. Що дуже серйозно вплине на можливість противника оперувати у Північній Таврії. Таким чином і для нас, і для противника саме південний напрямок стає надзвичайно важливим, і тому він так відчайдушно збирає сили”, – підсумував Грабський.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *