Скандал у Дніпрі: Корбан та «американський слід»

Зустріч з американською конгресумен Вікторією Спартц, яка звернулася до президента США з проханням перевірити можливі зв’язки глави Офісу президента України Андрія Єрмака з Російською Федерацією, стала причиною позбавлення Геннадія Корбана українського громадянства. Таку думку висловила Вікторія Спартц, повідомляє видання https://gorsovet.com.ua/.
Також у своєму Twitter Спартц звинуватила Єрмака у причетності до позбавлення громадянства інших людей, з якими вона ніколи не зустрічалася.
«Цікаво, як Андрій Єрмак позбавив громадянства Корбана (відповідального за оборону Дніпра – великого міста Сходу України) секретним наказом та заборонив в’їзд – використовуючи нашу 30-хвилинну зустріч як привід; також прив’язує до мене інших людей, яких ніколи не бачила», – написала Спартц.
До свого твиту конгресумен додала посилання на матеріал у «Дзеркалі тижня», присвячений секретному указу про позбавлення громадянства України Корбана та інших людей.
Автор матеріалу, Ірина Ведернікова, провела паралелі між людьми, прізвища яких фігурували у скандальному указі про позбавлення громадянства, та Вікторією Спартц. За даними автора статті, з Корбаном Спартц провела 30-хвилинну зустріч під час одного із візитів до України. Олігарх Ігор Коломойський, за версією видання, причетний до першої появи конгресвумен в Україні, і колишній міністр закордонних справ Костянтин Грищенко втратив український паспорт через нібито отриману Банкову інформацію від посольства України до США щодо його причетності до організації візитів Спартц.
Не Литвин виявився потрібен у зв’язку з “харківськими угодами”, не Бойко, який займався питанням газу і його ціни за часів Януковича (про що і була ця угода), не Демченко – ідеолог цих угод, який просто пішов на спокій. А Грищенко, який у вічі не бачив Спартц, але при цьому не вилазив з американських каналів, вимагаючи закрити небо, а також лобістів американського ВПК, переконуючи їх, чому вигідно підтримати ідею постачання зброї в Україну, пише “Дзеркало тижня”.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *