Categories: Це цікаво

Варимо найсмачнішу і м’яку кукурудзу за 10 хвилин: всі корисні секрети

Сезон кукурудзи в Україні настає в серпні. З перших тижнів місяця на ринках починають продавати красиві жовті качани. Солодку цукрову кукурудзу люблять не тільки в Україні, а й у всьому світі.

Як же правильно варити кукурудзу, що зробить її м’якше і чим відрізняється молода від більш зрілої – читайте в матеріалі нижче.

Яку кукурудзу вибирати?

Вибирайте качани, які загорнуті в листя – це природна упаковка кукурудзи від пошкоджень, хвороби та псування. Листя повинні бути зеленими – це ознака, що вона свіжа.

Зерна у кукурудзи повинні бути молочно-жовті за кольором, м’які на дотик. Намагайтеся брати качани однакові за розміром – щоб вони варилися рівномірно.

Як варити кукурудзу

Більшість сортів кукурудзи вариться швидко. Але це стосується молодих качанів, які з’являються на ринку на початку серпня.

Для варіння беріть чавунну каструлю з товстими стінками та важкої кришкою. На дно каструлю можна покласти листя від качанів. Перед варінням качани потрібно перебрати, прибрати листя і помити.

Молода кукурудза. Налийте в каструлю воду, занурте качани так, щоб вода їх повністю покривала і ставте на вогонь. Після того як вода закипить, зменшіть вогонь і накрийте кришкою. За бажанням – воду можна підсолити. Через 20 хвилин кукурудза буде готова.

Зріла кукурудза. Така кукурудза відрізняється насичено жовтими твердими зернами. Варити її доведеться довше – до 40 хвилин.

Стара і кормова кукурудза. Замочіть качани у воді на пару годин – це розм’якшить зерна. Варіть в несолоної воді. Як вода закипить, варити більш зрілу і тверду кукурудзу потрібно не менше двох годин. Готовність перевіряйте по зернятку.

Якщо ви збираєтеся їсти кукурудзу відразу, то воду можна зливати. Загорніть каструлю з кукурудзою в теплий рушник і дайте пів години “дійти”, а потім відразу їжте.

Якщо ви хочете вжити кукурудзу протягом декількох днів, то залиште кукурудзу остигати разом з відваром. А потім зберігайте в холодильнику, але не більше 3 діб.

Швидке варіння. Візьміть молодий початок, помийте, приберіть листя, загорніть в бавовняний рушник. Потім поставте в мікрохвильову піч. Поставте на 5 хвилин і відразу дверцята не відкривайте – дайте качанів охолонути.

Скільки варити кукурудзу

  • Молочну – можна не варити, а опустити в киплячу воду на 5 хвилин
  • Молоду – від 10 до 30 хвилин
  • Зрілу – близько 40 хвилин
  • Стару – в середньому 2-3 години, але не більше 4 годин

При варінні рекомендується солити воду не раніше, ніж за 5 хвилин до готовності. Час варіння відраховуйте від початку кипіння води.

А ще можна при варінні кукурудзи додати трохи цукру замість солі – так вона буде більш солодка.

Секретний прийом – варіння на молоці

Є ще один хитрий прийом, при якому кукурудза стає солодкою і м’якою. Так кукурудзу можна варити дітям. Для цього способу зазвичай беруть зрілі або старі качани.

Закип’ятіть воду і додайте туди молоко будь-якої жирності (3 частини молока на 1 частину води) і 100 г вершкового масла.

Якщо у вас молоді качани, то вистачить 6-8 хвилин. Зрілу або кормову – до 30 хвилин.

Margaret

Recent Posts

У Дніпрі засудили блогера, який знімав на відео вручення повісток на вулиці

Жовтневий районний суд Дніпра призначив умовний термін українцю, який знімав на телефон роботу працівників ТЦК,…

17 години ago

Жителів Дніпропетровщини попереджають про пожежну небезпеку і заморозки

Дніпропетровський регіональний центр з гідрометеорології попереджає: 5-6 травня на території області очікується надзвичайна (V класу)…

18 години ago

На Дніпропетровщині чоловік зберігав в гаражі боєприпаси

Кривірізькі поліцейські викрили чоловіка на зберіганні боєприпасів. У гаражі, на території домоволодіння фігуранта, поліцейські вилучили…

19 години ago

У Кам’янському хлопець приніс до школи підвіски з патронів

У Кам'янському дитина зробила підвіски з патронів 12 та 16 калібрів та принесла їх до…

20 години ago

У Дніпрі батько та син продавали зброю та боєприпаси

У Дніпрі затримали батька та сина, які займалися продажем вогнепальної зброї та боєприпасів. Про це…

20 години ago

Над Дніпропетровщиною вночі збили 12 безпілотників

Про це повідомив голова оОВА Сергій Лисак. "Вночі ворог атакував область "шахедами". Бійці ПвК «Схід»…

21 годину ago