До уваги кам’янчан: гречка дешевша, цукор дорожчий

В Україні ціна на гречу в серпні 2022 року хоч і тримається на високому рівні, але все ж таки почала трохи знижуватися порівняно з липнем 2022 року, а ось цукор навпаки подорожчав, пише видання https://www.unian.net/.

Як свідчать дані порталу “Мінфін”, вартість гречки у серпні порівняно із середніми цінами у липні знизилися з 91,70 грн./кг до 88,60 грн./кг. Варто звернути увагу, що з представлених цінників супермаркетів найвигідніша ціна гречки в “Ашані” – 78,40 грн/кг.

Щоправда, цієї мережі у Кам’янському немає. Ось ціна кілограма цукру в Україні зросла за місяць з 30,42 грн/кг до 31,03 грн/кг. Також став дорожчим цукор у трикілограмовій упаковці – з 91,32 грн. до 93,70 грн. Як повідомляв УНІАН, раніше експерти зазначали, що через окупацію Півдня України можуть зрости ціни на імпортні овочі та фрукти: томати, огірки та різновиди кісточкових, які завозили з Туреччини, Польщі та Балканського півострова. Крім того, як розповів економіст Олексій Кущ, узимку на українців чекає серйозний дефіцит на літні овочі та фрукти.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *