Кам’янчанам на замітку: запрацював мобільний додаток з мінної безпеки

«MineFree» (Без мін) – це мобільний додаток, розроблений волонтерами благодійної швейцарської організації Free Ukraine (Вільна Україна) за підтримки Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

Призначення «MineFree» – підвищення рівня захисту цивільного населення від небезпечних вибухових пристроїв, можливість повідомлення про виявлення боєприпасів та інформування про території, які несуть потенційну загрозу для населення.

З початку російської агресії працівниками ДСНС вилучено понад 176 тисяч вибухонебезпечних предметів на території нашої держави. Однак, незважаючи на зусилля рятувальників, понад 30% території України нині вважають потенційно забрудненою різними боєприпасами та вибуховими пристроями.

Щодня жителі міст і селищ наражаються на небезпеку через залишену або використану ворогом вибухонебезпечну зброю на вулицях, по дорогах, лісах, полях, річках, озерах тощо. Багато хто повертається до рідних будинків та місць, проте умови життя змінилися, і про це необхідно пам’ятати.

авдяки додатку MineFree, кожен, хто встановить його на свій мобільний в Україні, матиме можливість:

– переглянути карту, на якій позначені потенційно небезпечні території, згідно з даними ДСНС.

– одержати повідомлення у разі наближення до небезпечного об’єкта.

– ознайомитись із довідником ДСНС, у якому є фото та опис вибухонебезпечних предметів.

– повідомити про виявлення вибухонебезпечних чи підозрілих предметів.

Для зареєстрованих користувачів у додатку розроблено спеціальну електронну форму з фото, описом, адресою та геолокацією. Ця інформація відразу надходить рятувальникам, що забезпечує оперативне реагування ДСНС та подальше знешкодження таких предметів.

Більше про функціонал можна дізнатися на сайті www.minefree.info
Програму можна завантажити з App Store і Google Play.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *