Чому дорогий дешевий автогаз у Кам’янському?

Ціни на скраплений автомобільний газ у мережах АЗС продовжують падати — середня ціна за останню добу знизилася в середньому на 21 копійку до 27,46 гривні за літр.

Про це свідчать дані моніторингу Консалтингової групи “А-95”, повідомляє Enkorr. Зокрема, у середу середня ціна на паливо в мережах АЗС “Привата” (“Укрнафта”, “Авіас” та інші) знизилася до 26,85 грн/л.

На ОККО автогаз подешевшав на 31 коп. до 27,67 грн/л, на WOG – на 8 копійок до 27,98 грн/л. Крім того, на 0,2-0,24 грн/л подешевшав автогаз у мережах “БРСМ-Нафта”, KLO, Chipo та інших. Але найбільше ціну на автогаз знизили мережі АЗС “Укргазвидобування” та “Рур груп” – на 1 та 1,40 гривень до 27,50 та 26,60 грн/л відповідно. Не змінили ціни такі мережі як Amic, Shell, Socar, UPG, Нефтек, Motto і Avantage 7.

Слід зазначити, що нині найдешевший газ реалізує столична мережа Avantage 7 — за 25,95 грн/л.

Цікава деталь – на заправці у Кам’янському нам по секрету повідомили, що продається переважно автогаз українського, а саме полтавського виробництва. Тобто його ціна особливо не прив’язана до курсу долара та євро, як нас намагаються переконати великі оператори ринку, і особливих проблем із логістикою теж не існує. Якщо це справді так, тоді виникає одразу кілька запитань. Наприклад – яка собівартість полтавського газу та який відсоток «навертають» при його продажах на АЗС? Чи – чому ще кілька місяців тому його ціна на заправках постійно зростала, сягаючи 40 гривень та вище? І нарешті – чому у травні був страшний дефіцит автогазу, у Кам’янському на АЗС виростали величезні черги? Чи немає тут навмисної змови операторів ринку: створити штучний дефіцит та «задерти» ціни? Знову ж таки, якщо автогаз у нас переважно полтавський, а не російський чи білоруський, як переконували раніше…

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *