СКЛАДОВІ
4 кг злив без кісточок
1,5 кг цукру
1 склянка води
0,5 ч. л. лимонної кислоти
ПРИГОТУВАННЯ
Спочатку треба витягти з помитих фруктів ножем кісточки.
Висип у каструлю цукор і залий його водою. Постав все на великий вогонь, нехай вода закипить.
У киплячий цукровий сироп поклади очищені сливи і зменши вогонь. Через кілька хвилин вони пустять сік і повністю покриються рідиною. Вари їх близько 30 хвилин. А потім відкинь на друшляк, щоб стекла рідина.
Сироп, що залишився, залиш на вогні, щоб він уварився і став густішим. Не забувай його помішувати. Нехай трохи покипить, потім вимкни і залиш вистигати.
В охололий сироп знову виклади сливи, потоми усе разом на маленькому вогні. І переклади фрукти ложкою в друшляк. Так зроби кілька разів, поки сливи не стануть м’якими і не почнуть блищати. Під час останнього уварювання додай у сироп лимонну кислоту.
Цукати зі слив будуть схожі на солодкий мармелад з невеликою кислинкою. Просочені цукром та лимонною кислотою, натуральними консервантами, вони можуть зберігатися набагато довше, ніж свіжі сливи.
Сьогодні, 17 травня, відбулося позачергове засідання сесії міської ради. До порядку денного було включено три…
У Павлограді поліцейські затримали підозрюваного у скоєнні злочину. Раніше судимий чоловік заволодів речами потерпілої на…
Головний тренер збірної України з футболу Сергій Ребров оголосив попередній список гравців, які візьмуть участь…
Приготування апетитної домашньої випічки - це не завжди історія про трудомісткий заміс тіста. Адже можна…
В Україні дешевшають овочі торішнього врожаю. Знижуються ціни також на гречані крупи, а також на яйця. Про…
Шанувальники чекають на серіал "Володар перснів: Персні влади" 2 сезон, починаючи з 2017 року, коли…