Випускник Кам’янського технічного ліцею – учасник міжнародної космологічної школи

Випускник Технічного ліцею імені Анатолія Лигуна, вихованець Дніпропетровського відділення Малої Академії Захар Писаревський взяв участь у престижному Міжнародному науковому проєкті.
Учень технічного ліцею, випускник 2022 року після карколомної перемоги у Всеукраїнському конкурсі- захисті МАН відразу у двох секціях отримав запрошення взяти участь у П’ЯТІЙ МІЖНАРОДНІЙ КОСМОЛОГІЧНІЙ ШКОЛІ “INTRODUCTION TO COSMOIOGY”, що проходила у польському місті Краків з 16.07.22 по 31.07.2022 року.
Школа має ціль дати уявлення про сучасні знання з космології, як в теорії, так і в спостереженнях.
Школа була розрахована на студентів бакалаврату, магістратури та докторантури, а також молодих постдокторантів, які зацікавлені в космології.
Лекції викладали відомі професори з України, Польщі, Італії, Франції, Бельгії, Данії, Нідерландів, Великої Британії
Програма була насиченою й передбачала проведення кожного дня чотирьох лекцій та воркшопів із використанням програм для астрономічних досліджень
Окрім лекцій професорського складу, програмою було передбачено студентські сесії, де учасники школи могли представити свої наукові дослідження
Вихованець КПНЗ “МАНУМ” ДОР” Захар Писаревський (директорка Наталія Тягло) став наймолодшим науковцем за всю історію школи, що взяв участь у такому престижному заході. Захар Писаревський мав нагоду представити свою наукову роботу «Морфологія ізольованих скупчень галактик», виконану під керівництвом Панько Олени Олексіївни, доктора фізико-математичних наук, професора кафедри теоретичної фізики і астрономії ОНУ ім. І. І. Мечникова та Мірошник Наталії Петрівни, керівниці гуртка КПНЗ «МАНУМ» ДОР”. Даний проєкт здобув перемогу у цьогорічному Всеукраїнському конкурсі-захисті Малої академії наук.
Життя завжди, окрім шансу, дає можливість вибору, й іноді цей вибір достатньо непростий: скласти мультипредметний тест на 600 балів (бо у Захара всі шанси були!!!), чи їхати на міжнародну конференцію й отримати інший шанс та можливості?
ПОЇХАВ! Як результат – гідний виступ, увага науковців світу, набуття досвіду і безліч пропозицій щодо продовження освіти (не маємо права зараз говорити про усе). Але стовідсотково упевнені, що у лауреата премії людини ліцею у номінації ” Людина – Всесвіт “, абсолютного переможця Всеукраїнського конкурсу-захисту МАН відкриваються великі можливості. Світ неодмінно почує ім’я молодого науковця з Кам’янського ПИСАРЕВСЬКОГО ЗАХАРА.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *