У Кам’янському вимагають захистити права робітників

Відповідна петиція є на веб-сайті міської ради, її автор Юрій Павленко.

«Верховна Рада України ухвалила зміни до трудового законодавства, які суттєво обмежують конституційне право громадян на працю, нівелюють трудові права Українців, які в цей самий час ведуть боротьбу з зовнішнім агресором! Детальніше див., наприклад, у відеосюжеті: https://www.youtube.com/watch?v=WxWW05SD5h0
Стаття 22 Конституції України ґарантує, що при внесенні змін до чинних законів не допускається звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод.

Проект Закону України № 5161 позбавляє працюючих громадян стабільного доходу, запроваджує трудові договори з нефіксованим робочим часом (zero-hour cоntracts), які знімають з роботодавця обов’язок надавати працівникам постійну роботу. Це призведе до втрати стабільної роботи, заробітної плати, страхового стажу, гідних умов життя.

Проект Закону України № 5371 погіршує становище працівників на підприємствах з числом працюючих до 250 осіб та високооплачуваних спеціалістів. Він дозволяє роботодавцям укладати трудові договори, які ґарантують негайне звільнення працівника без будь-якої поважної причини, прописуватися додаткові умови роботи без вихідних і достатнього часу відпочинку, залучення до надурочних робіт, без належних норм охорони праці.

Враховуючи, що ми досі не можемо в нереволюційний спосіб відкликати 259 народних депутатів, які проголосували проти нас за ці законопроекти, а роботу в округах вони традиційно не проводять.

Просимо ухвалити звернення до Президента України – про ветування законопроектів №5161, 5371, Верховної Ради України – про невідкладне прийняття законів, якими буде скасовано всі норми, уведені законопроектами №5161, 5371 до трудового законодавства», – йдеться у петиції.

Петицію подано 25 липня, на сьогоднішній день зібрано лише 10 підписів із 250 необхідних, до закінчення збору підписів залишилося 75 днів. Схоже, кам’янчани не дуже вірять у дієвість цієї петиції. Воно й зрозуміло – депутати Верховної Ради вже давно просто не звертають уваги на проблеми простих людей і тим більше не приїжджають на свої округи зі звітами і для того, щоби вислухати побажання своїх виборців. Не царська ця справа в Кам’янське їздити, однак.

 

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *