“Каметсталь” освоїла випуск нової продукції

Металургійний комбінат “Каметсталь” освоїв випуск кіл, що переважно використовуються для машинобудування та ковальського виробництва.

Про це повідомляє Метінвест у Facebook. У липні на стані 400/200 металурги провели дослідну прокатку кіл діаметром 22, 24 та 26 мм.

“Освоєння профілів відбувалося за умов обмеженості ресурсів — як технічного, і тимчасового. Тому фахівці заздалегідь прорахували всі варіанти: яке обладнання стану можна максимально використовувати, як змінити калібрування. В результаті прокатали на відмінно”, – повідомляє комбінат.

Перші 200 т металопродукції вже відвантажено споживачеві. Наразі на підприємстві чекають зворотного зв’язку.

“Ми розпочинали освоєння нового виду круглого профілю з мінімальним діаметром 22 мм, оцінили ситуацію, потім прокатали кола діаметром 24 та 26 мм. Після цього на ділянці ВТК було організовано огляд, щоб зрозуміти якість поверхонь отриманого продукту. Потрібно сказати, що дослідну прокатку ми провели відмінно, відходи майже мінімальні, результат отримали максимальний. Освоєння нових видів продукції означає, що ми дивимося у майбутнє і намагаємось бути готовими до зміни ситуації у металургії. Це наш внесок у роботу підприємства, в економіку України, наближення нашої перемоги”, — зазначив Олександр Олійник, начальник прокатного цеху комбінату Нагадаємо, раніше комбінат освоїв випуск нового виду продукції на трубозаготівельній ділянці – фасонного профілю МП-4, який раніше вироблявся на “Азовсталі”.

Крім того, у березні “Каметсталь” розширила сортамент прокату, який сьогодні користується підвищеним попитом на ринку, зокрема розпочав випуск помольних куль діаметром 80 мм. Далі цей прокат передаватимуть гірничо-збагачувальним комбінатам — Північному ГЗК, ЦГЗК та ІнГЗК.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *