Рецепт дня: Сирні палички

Не проходьте повз, якщо вечір ви не уявляєте без улюбленого серіалу, а перегляд серіалу немислимий без будь-якої смакоти. Ми пропонуємо вам приготувати сирні палички на кефірі на той випадок, якщо знадобиться рецепт швидкого перекусу.

Приготувати їх не складніше, ніж посмажити оладки. Але у випадку з паличками вам вдасться здивувати сім’ю!

Палички можна не лише смажити, а й запікати, якщо хочете звести до мінімуму використання олії. Викладіть вироби на застелене пергаментом деко на невеликій відстані один від одного. Готуйте в духовці за 180 градусів близько 15 хвилин: орієнтуйтеся на золотистий колір.

І маленький лайфхак для дбайливих господинь: нарізані та заморожені сирні палички можна зберігати у морозильній камері до місяця. Зручно заготовити, а потім швидко за нагоди посмажити.

Складові
Кефір 250 мл, Твердий сир 100 г, Пшеничне борошно 450 г, Сіль 1,5 ч. л., Цукор 1 ч. л., Яйце 2 шт., Петрушка 10 г, Розпушувач 10 г.

Приготування
У глибокій мисці збийте кефір із яйцями. Додайте сіль та цукор, ще раз перемішайте. Натріть сир на тертці з великими отворами та додайте до рідкої суміші. Додайте петрушку і ще раз перемішайте.

Змішайте борошно із розпушувачем і додайте в миску. Замісіть м’яке тісто. Викладіть тісто на присипану борошном поверхню і ретельно обомніть. Після цього розкатайте тісто в пласт завтовшки до 1 см.

За допомогою ножа для піци або звичайним ножем розріжте шар на смужки однакової ширини.

У широкій сковороді розігрійте достатню кількість олії. Обсмажте палички в гарячій олії з обох боків.

Готові палички викладіть на тарілку, застелену паперовим рушником, щоб увібралася зайва олія.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *