У Дніпрі закривається «ахметівський» телеканал

Про це повідомили інсайдери із обласного центру.
Повальне припинення роботи українських мас-медіа, пов’язаних із донецьким мільярдером Рінатом Ахметовим, сталося у липні. Тепер, судячи з отриманої нами інформації, дійшла черга і до «34-каналу», який працює в Дніпрі та мовить на нашу область.
Цей телеканал був створений ще у 90-х роках минулого століття та вважався міським, до його засновників входила Дніпропетровська міська рада. Пізніше говорили про те, що певний вплив на «34-й» має відомий у Дніпрі бізнесмен і політик Загід Краснов, говорили також про те, що «вгадується» там і особистість тодішнього народного депутата Олега Царьова, який нині перебуває в Росії. Вже за часів губернаторства Вілкула-молодшого (того самого, що нині керує у Кривому Розі) з’являлася інформація, що інтерес до телеканалу виявили структури Ріната Ахметова, Вілкул-молодший вважався людиною саме з команди Ріната Леонідовича. Як би там не було, але було добре видно, що 34-й став частиною медіа-імперії Ахметова – схожі телепроекти з Україною та Україною-24, постійна реклама ахметівських структур, відповідна політична орієнтація. Однак коли всі телеканали Ахметова різко припинили мовлення, «34 канал» працював.
І ось сьогодні стало відомо, що канал на межі закриття: менеджери «34-го» обдзвонюють своїх рекламних партнерів і повідомляють, що найближчими тижнями телеканал припиняє вихід в ефір. Як розвиватимуться події далі, поки невідомо – може, канал мовитиме лише в Інтернеті, може, інтерес до нього виявить група Філатов-Корбан, а може Коломойський та його нинішні партнери з бізнесу та політики. Принаймні хотілося б, щоб наші колеги-журналісти не залишилися без роботи, а глядачі – без якісного телепродукту. І щоби взагалі інформація про закриття не підтвердилася. Адже канал був дуже і дуже солідним, погодьтеся.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *