На Дніпропетровщині працевлаштували 1685 переселенців: яку роботу їм знайшли

Протягом 167 днів війни до Дніпропетровської обласної служби зайнятості звернулось понад 6000 українців, які виїхали з районів проведення бойових дій, з них понад 4 800 отримали довідку внутрішньо переміщеної особи.
На 9 серпня 2022 року роботу продовжують шукати 2460 безробітних із числа ВПО, з них: 73% жінок та 27% чоловіків. З 24 лютого за допомогою спеціалістів служби зайнятості працевлаштовано 1685 переселенців, із них 1064 особи, які мають довідку ВПО.
Нову роботу знайшли у сфері охорони здоров’я, підприємствах переробної, добувної промисловості, оптової та роздрібної торгівлі, сільському господарстві. Переважно переселенці на Дніпропетровщині працюють електрогазозварниками, слюсарями-ремонтниками, сестрами медичними, водіями, продавцями, економістами, бухгалтерами, касирами, пекарями, шваками тощо.
На професійне навчання направлено 135 безробітних із числа внутрішньо переміщених осіб, 29 – залучено до громадських робіт.
За працевлаштування усередині переміщених осіб роботодавці одержують компенсацію. Компенсацією вже скористалися 373 роботодавці за працевлаштування 1117 внутрішньо переміщених осіб. Вже понад 6,7 мільйона гривень виплачено роботодавцям на компенсації заробітної плати ВПО.
У Центрі зайнятості нагадали, що внутрішньо переміщені особи та громадяни, які перебувають на території, де ведуться бойові дії та мають нерозірвані трудові відносини, можуть розірвати їх в односторонньому порядку у центрі зайнятості. Для цього у будь-якому центрі зайнятості слід подати заяву на ім’я роботодавця про припинення трудового договору (одночасно із заявою про бажання набути статусу безробітного). Зі свого боку служба зайнятості бере на себе обов’язок повідомити про це роботодавця, Пенсійного фонду та податкової служби.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *