Почесний кам’янчан відкрив величезну мечеть

Колишній президент Казахстану, почесний громадянин Кам’янського Нурсултан Назарбаєв у столиці республіки відкрив нову мечеть, яка стала головною в країні. Про це сьогодні, 12 серпня, повідомляють казахські ЗМІ.
Урочисте відкриття мечеті відбулося у п’ятницю. На її будівництво пішло три роки.
Площа земельної ділянки, на якій вона розташована, становить 10 га. Внутрішня площа – 68 062 квадратних метра. Висота великого бані 83,2 метра, діаметр – 62 метри. Мечеть має чотири мінарети висотою по 130 метрів.
У підземному поверсі споруди розташовані зал для поминальних обідів на 440 місць, закрита автостоянка на 405 місць, вестибюль, вбиральня, місце технічних та ритуальних служб, місце жертвопринесення та інші приміщення.
На першому та другому поверхах, крім зали для молитов, розташовані навчальні класи, конференц-зал, зал для одружень, читальний зал Корану, телестудія, офіси, службові приміщення, магазини, музей та технічні приміщення.
Одночасно молитися у мечеті можуть 235 тис. осіб. Близько 200 тис. осіб розміщуються у відкритому місці будівлі. У залах одночасно можуть молитися 30 тис. чоловіків та 5 тис. жінок.
За місткістю мечеть входить до 10 найбільших у світі.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *