На Дніпропетровщині чоловік експлуатує левеня

У Кривому Розі, на території кінного двору “Mary-Belle”, мешкає левеня Еліна, яку експлуатують для фотосесій. Тварина почала сліпнути і хворіти.

Зоозахисники просять недбайливого господаря віддати левеня. Про це повідомляє “Інформатор”.

За словами зоозахисників, власник «монетизував» свого вихованця та влаштовував із ним платні фотосесії. Сам він це заперечує, але на думку ветеринарів, нашкодити зір левеня могли саме фотосесії та яскраві спалахи.

У січні 2022 року UAnimals надіслали заяву до поліції та Державної екологічної інспекції з вимогою здійснення перевірки умов утримання дикого звіра.


Внаслідок перевірки Держекоінспекція виявила адміністративні правопорушення. Ці результати разом зі зверненням депутатів міжфракційного об’єднання “Гуманна країна” були передані до поліції. Звернення внесли до ЄРДР та розпочалося досудове розслідування.

На запит слідчої, у травні 2022 року, команда зоозахисників надала всю інформацію щодо місця й умов утримання тварини в разі її вилучення та відповідь Держекоінспекції щодо проведеної перевірки.

На цьому справа завмерла. Слідча перестала реагувати на їх запити та не відповідає на телефонні дзвінки. Інформації щодо ходу справи зоозахисники не мають.
Команда UAnimals звернулася до Державної екологічної інспекції України та Національної поліції України з проханням допомогти врятувати тварину від жорстокого поводження.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *